Det NYA livet

På plats på "min nya gata" i den "nya" staden för att i morgon börja det "nya" jobbet.

En underbar känsla. ÄNTLIGEN!!!!

Höstens "mörka tunnel" mynnade ut i ett nytt ljus. Så härligt. Lagom pirrig men mycket nyfiken sitter jag här och funderar. Alla upplevelser som står på kö för att upplevas....för det kommer att vara en strid ström av nya möten, med människor, i jobbet. Ny arbetsplats och nya arbetskamrater. Uppgifterna är väl som tidigare, men det känns bara tryggt. Det är något jag vet att jag kan.

Bra start på ett nytt år och ett nytt LIV....

Fobi...

Jag har en fobi, det gäller höjder.

För många år sedan råkade jag under kort tid ut för flera olyckor, där jag föll. Jag "ramlade ner" från 10m i ett hopptorn i en innomhusbassäng, jag ramlade av hästen i en helt okontrollerad situation ute i skogen och slog mig ordentligt. Jag överlevde ett fall ur en sittlift i Verbier....

Ganska snabbt utvecklade jag en rejäl skräck för höjder. Ett tag var jag helt handikappad. Jag kunde inte gå ner från vilka trottoarkanter som helst, jag kunde inte gå över vilka trösklar som helst, jag kunde inte stå på en stol för att byta en glödlampa i taket. Tvätta fönster var fullkomligt omöjligt. Vissa trappor kunde jag "döda" för att slippa gå i o s v. Det var fruktansvärt och hemskt. MEN jag fick hjälp av proffs och idag kan jag i alla fall rida, åka skidor( i snälla backar), gå på trottoarer och korsa gator utan problem. Det där med byten av lampor och gardiner varierar, fönstertvätten likaså. Det beror på var och hur.
Det jag fortfarande har problem med är t ex rulltrappor och vanliga trappor med "öppna" steg. Jag skulle förmodligen svimma om jag hamnade i en hiss liknande den
Ediets visar foto av i sitt inlägg "Återblickar".
Andra situationer som begränsar min tillvaro är alla större "inbyggda" miljöer där det är "broar" mellan huskroppar och där broarnas sidor är av plexiglas. Trappor som består av perforerade stålgaller är en omöjlighet. Utsiktstorn och balkonger med "gallerstaket".... Jag skulle kunna göra en lista av allt som fortfarande känns svårt, men jag nöjer mig med det jag redan nämnt.
 Det jag lärt mig och som är min enda chans idag är att be om hjälp. Jag vet aldrig var,  när eller hur problemen dyker upp. Ibland måste man bara fram. I Stockholms tunnelbana börjar jag få kläm på var hissarna finns, ibland tar jag trots det buss eller apostlahästarna istället... för tänk om hissen är trasig. Är den det, då fortsätter jag min resa åt ena eller andra hållet tills dess att jag kan klara mig. Finns det ingen hiss, ber jag om hjälp...att få stå bakom och väldigt nära. Jag behöver hålla i mig i någon så att jag kan blunda. Bemötandet jag får då jag ber om hjälp är mycket varierande men aldrig, inte en enda gång har det varit avvisande eller otrevligt. Lite "pinsamt" kan det kännas om någon börjar skratta och fråga om det handlar om "Dålda kameran" eller något liknande.
 
Innan dom förstår att det är allvar för mig!


Trött!

Jag är så hjärtinnerligt trött på mig själv. VARFÖR kan jag inte ta mig i kragen och röja lite bland alla mina "högar"? Att det skall vara så f-bannat svårt att komma i gång. Jag blir vansinnig på mig själv!

Bjuda på ett skratt.....

Nu faller snön sakta, sakta, igen!  Ett fint men ihärdigt snöfall. Det har kommit ganska mycket under kvällens lopp, bilarna på gatan har rejäla snötäcken. Jag var ute med hunden och vi kunde inte hejda oss.... det blev snöänglar gjorda, flera stycken!

Jag drabbades av ett skrattanfall där jag låg och vevade, på rygg med hunden frustandes bredvid mig. Tanken slog mig, VAD TÄNKER MINA GRANNAR OM DE SER MIG NU?

Ja, att det kan vara en massa olika tankar.... beroende på vem av dom det är. Det är helt klart. Men det jag hoppas är att de oavsett sina tankar kan skratta åt synen. Den 48-åriga grannen med sin hund, liggandes i snön, vevandes med armar och ben, runt midnatt en tisdagskväll i Januari.

Vad härligt det vore om det var så ... att jag bjöd på ett skratt!

Engagemang...

Läser med glädje "En liten tants" blogg. Hennes engagemang för böcker, bibliotek (och bibliotekarier) och läsning i synnerhet är stimulerande.
Jag blir så glad av människor som på ett enkelt sätt visar engagemang kring "grundläggande viktigheter". Utan att för den skull "smälla till" omgivningen, utan att hävda ett självutnämnt "veta bäst".

Heja Tanten!!!

Semla....

Semla....

Idag kunde jag bara inte stå emot. Jag tackade ja till en semla. Åt den med varm mjölk och njöt alldeles väldigt. Men uj, vilket dåligt samvete jag har.
 
Det mesta av det dåliga samvetet handlar nog egentligen inte om att jag "åt semlan" utan om att jag inte rör på mig. Jag är allt för medveten om att jag låter "ögonen och gommen" styra, samtidigt som jag vet att om jag bara tog mig i kragen och "jämnade ut" intaget med lite förbrukning av den extra instoppade energin så vore det egentligen ingen större fara. Att det skall vara så mycket svårare att göra det som är bra för en själv jämfört att med att göra det som är mindre bra???

Kan det ha med tidsaspekten att göra, är det det som trasslar till det? Det går attans så mycket fortare att äta än att motionera. Både beslutet om att,och även genomförandet.

Det stämmer det min pappa en gång sa`:

En minut i munnen

En timme i magen

Ett år runt höfterna

Vilseledande reklam...

Jag kom just på att det i TRISS-LOTT reklamen står att det är vinst på var tredje lott.

Kanske borde jag sätta mig ner och skriva till Svenska Spel och klaga?

Jag skrapar....

.... och skrapar. Idag köpte jag tre Triss-Lotter, tänkte så där lagom smart att chansen att vinna ökar ju om jag i alla fall köper ett par lotter. Men inte heller.....

Det känns som om jag är den människa på jorden som ALDRIG vinner! På sin höjd har jag någon gång kunnat hämta ut EN NY LOTT.

Vad är det som gör att "vissa" människor kan vinna gång på gång? Finns det en naturlag, eller något hemligt trick? Är det genetiskt betingat?
Vad är det som gör att de som "redan har" ofta får mer?

Otäckt...

Idag såg jag en otäck olycka. Jag känner mig fortfarande mycket illa berörd..

Jag satt i bilen, vid ett rödljus. Gatan korsas av en cykelbana. Där kom en man på cykel med ett litet barn i barnsitsen bakpå. Farten var hög....  Eftersom det är vinterväglag som råder i Göteborg för närvarande, med en mycket varierande väghållning, förvånade det mig inte nämnvärt när han tappade kontrollen över cykeln och "damp i backen" med en rejäl krasch. Men det som kändes otroligt obehagligt var att han överhuvudtaget hade sitt lilla barn där bak. Flickan var, visade det sig bara dryga 1 år.

Vi var flera stycken som rusade fram, så fort vi bara kunde och ambulansen var snabbt på plats. Den lilla hade slagit i hakan, med skrubbsår som följd. I övrigt hade hon landat mjukt på sin overall och hon hade ju hjälm. Pappan däremot, illvrålade, han hade skadat både en fot och en arm. Ambulanskillarna trodde att det handlade om frakturer.... Av deras "hållning" att dömma var de inte alls imponerade av den skadade killen. En av dom kunde inte låta bli att fråga, HUR det kom sig att han hade valt att cykla en dag som den här..... närmare 8 minusgrader, snöigt och isigt väglag, med litet barn därbak och utan vare sig dubbdäck och hjälm.

Killens svar var : Vi hade försovit oss! Jag hade bråttom.....
Ambulanskillen: Men Du, det finns ju spårvagnar......
Killen : Jag hade ingen lust att vänta ....
Ambulanskillen: Nähä, men det kommer du att få göra på akuten.....

Snart min gata....

Snart min gata....


:)

Varför började jag blogga?!

Jag har alltid gillat människor. Jag har alltid gillat diskussioner och jag har alltid tyckt om att läsa och skriva.... så när man började "chatta" i den yngre dataåldern insåg jag snabbt att man faktiskt kunde komma i kontakt med människor i "luften"... ja, för så kändes det, som om människorna fanns i luften. Människor man ALDRIG skulle ha kommit i kontakt med annars. Det var en mycket speciell känsla, att börja utbyta ord och tankar med någon man aldrig hade mött. Människor man kanske aldrig skulle  kommma att möta i det verkliga livet. En del kontakter var kortvariga andra utvecklade sig till "vänskap" och några träffade jag sedan , livs levande, och blev mycket god vän med. 

När så "bloggandet" dök upp, började jag läsa vad som skrevs på bloggar jag mer eller mindre "trillade på". Jag blev mer och mer nyfiken och sökte hela tiden mer.Det var enklare än på "chattandets tid" då det handlade om specifika siter eller forum. Ofta var de kontakterna mer av karaktären person till person, utan inblandning av andra.
 I "bloggvärlden" var det bara att följa "kommentarernas avsändare". Ibland kommenterade jag något, bara för att jag ville förmedla något eller så gjorde jag bara en enkel reflektion över det som skrivits. Ibland kände jag mig provocerad, ibland blev jag road så det stog härliga till. Ibland fick man svar... av den som skrivit inlägget i den egna bloggen, och ibland utökades det hela till en "dialog" med flera. Det gav ännu mer i utbyte.

En dag kände jag bara att jag också ville pröva, med en egen blogg.
Jag hade, och har än idag, inga som helst andra avsikter eller ambitioner  än att "skriva av mig". Jag är inte så driven, jag är ojämn, jag kan stava någorlunda men så värst mycket mer än "ett ordflöde med visst sammanhang och innehåll" är det nog inte, det jag åstadkommer. Jag är inte speciellt klok och inte smartare än någon annan. Jag besitter ingen speciell kunskap och är väldigt "spretig" i mina intressen men jag tycker och tänker en hel del, jag har åsikter och framförallt är det en "pirrande" känsla med kommentarerna man får ibland. Det är "kul" helt enkelt.... med människor!!!!

Det här var en "fångad pinne i luften",
Blogstafettväxlingsträning, från Ediets.

Min "pinne tillbaka" i den här växlingen, är:  "Jag kände mig riktigt diskriminerad, den gången då jag..........."

Snö

Snö som faller
tätt
små fjun
som dun....

som bomull
på fönsterbläcket
och fönstrets spröjs

Snö som faller
tätt
små fjun
som dun....

som sammet
på marken
och trädets grenar

Snö som faller
tätt
små fjun
som  dun......


© Ca 2006


Appropå......

..... alla "sorger, brustna kärlekar, matiga-tankar,relationsbeskrivningar" och annat som jag läser om dagligen i bloggvärlden kom jag att tänka på de här raderna av Lina Ekdahl.

Ge mej

Ge mej snask
Ge mej rast och ro i ditt knä
Jag vill ha mer
Jag vill ha hallonglass och puss och smek

Ge mej älsk
Ge mej skratt och lugn i ditt rum
Jag vill ha mer
Jag vill ha marshmallows och evig ro

Ge mej kraft
Ge mej mod och lycka just nu
Jag vill ha mer
Jag vill ha russinmuffins och sockertopp

Visst, han fanns
Han tröstade gärna och mer därtill
Men jag ville ha mer
jag ville ha allt av honom just nu

Så gick han ut
och sa bara det
att det inte går att borsta tänderna tillsammans
i det lilla badrummet som vi har
Ibland behöver man vara lite ensam
sa han
och stängde dörren till badrummet


****************************************************************************''''

(Ja jag plockar med allt annat än det jag borde. Jag har INTE packat klart ännu... Det är roligare att blogga, läsa, kolla på TV o s v...)


Snöstorm

I morgon

I morgon ....
.... går jag här ....

släpande
med mina väskor
kanske i motvind
blöt och kall
om fötterna
med droppande näsa
rinnande ögon

Om vädret håller i sig......?

Varm i hjärtat
trygg i själen
nöjd
äntligen "hemma" igen....


Resfeber....

jag lider av resfeber och kan fortfarande inte förstå varför. Att det skall vara lika besvärligt varje gång...

F-n vad det tar energi. Nog för att jag kan vara rätt "virrig" annars också men... och nog för att jag är expert på att hitta på "annat" att göra när jag tycker att något är tråkigt men...

Jag älskar att resa och trots det gör jag det så svårt för mig själv. Det är en PLÅGA!

Undrar jag om jag kommer att kunna sova i natt?
 
Hinner jag till tåget?

VAD skall jag ha med mig????


(Varför sitter jag vid datorn när jag borde packa.........?)

Varför?ibland
ser jag den

glimten
 i dina ögon

ibland
ser jag den

din tunga
 som fuktar dina läppar

ibland
känner jag den

din varma doft

och din kropp
nära min

Varför sluter jag ögonen
och korsar armarna över bröstet???


© Ca 2006


Tååååny.....

..... segrade över Anja i Globen. Rickardsson tog hem Jerringpriset. Väl värd, det får man väl tycka, så som han har kämpat mot pappans :- det grejar du aldrig! och mammans:- kör försiktigt, meeen vinn!
Lite mer fördelning av priserna som skulle delas ut än vanligt blev det faktiskt i år och det gjorde det hela mer trovärdigt. Zlatan kammade noll....... :(

Zlatan, Zlatan.....

........... är det Zlatan som kommer att ta hem "storvinsten" i kvällens IDROTTSGALA? Ser nästan misstänkt ut, han är nominerad i flera klasser.

Hur kommer det sig att det ofta är samma person som får flera utmärkelser vid samma tillfälle????

Alla OSCARS - ....
Alla GRAMMIS - ....
Alla ROCKBJÖRN - ....
Alla GULDBAGGE - ....
m.fl

...... -galor visar väl att det ofta är precis just så det blir. Samma personer får "flera" utmärkelser....

TRIST tycker jag...  Vari ligger utmaningen/ uppmuntran och spänningen då?

Bilar....

........är absolut den mest "idiotiska" form av "sparbössor" som finns! Pengarna bara "rinner rakt igenom"...

Nu har jag precis varit och hämtat och BETALAT för den andra reparationen av min gamla trotjänare på 5 dygn. FEM-tusen (5000:-) kronor har det kostat mig totalt. *SUCK*  Jag som hade helt andra planer för vad jag skulle göra med dom pengarna.

Det började med att "pärlan" inte ville starta en morgon. Efter många om och men fick jag hjälp att transportera upp henne till den "braiga verkstaden" som alltid ställer upp då det blir akut. Och det blir det alltid i mitt liv... AKUT!!!! Sagt och gjort, grabbarna i verkstaden ansträngde sig och jag fick hämta upp den lagade bilen på kvällen, efter stängningsdags. Det medförde att jag på fredageftermiddagen skulle skynda mig upp och betala, direkt efter jobbet. MEN.........jag kom bara halvvägs............... :(

Plötsligt då jag skulle växla, "försvann" bara kopplingspedalen ner i golvet. "HE - TE" !!!!!! Det fanns inget att välja på än att rulla in till kanten och stanna. Insåg efter tre tappra "pet" med tån, för att testa om man kunde få upp pedalen igen, att det hela var kört. På med varningsblinkers, ut med triangel och upp med mobilen... (Med tanke på att jag hade att välja på att bli bogserad igenom Tingstadstunneln eller över Göta Älvbron, och det var fredag eftermiddag med rusningstrafik så var beslutet enkelt.)  Bara att ringa efter en bärgare. Sagt och gjort .... och den kom, en stoor en. Lätt som en plätt fick grabben i overallen upp "vraket" på flaket och så åkte vi iväg. JUST DET.....MOT VERKSTADEN IGEN!

Hur tror ni att mottagandet blev? Där kommer jag och bilen på en bärgningsbil....för att betala räkningen från dagen innan..... Jo, det blev hjärtligt, när det var klart att det inte var samma fel. Och snälla som de är har de redan fixat även det nya problemet....

Ja, det var fredagen den 13:e....... i korthet.

Om jag av någon anledning måste lämna Sverige.....

.... då skulle jag välja att flytta till Tyskland!!

Varför just Tyskland, av alla ställen kanske ni undrar? Jo för det vore på sätt och vis som att flytta hem igen. Från september 1993 till september 1998 levde jag och sonen i Hamburg. Det var fem helt fantastiska år. Jag hade ett mycket bra jobb och sonen fick så att säga "flygande start" med sin skolgång. Båda fick vi förmånen att lära oss ett "nytt språk" ordentligt, vi fick hur många upplevelser som helst som kommer att vara fantastiska minnen för resten av våra liv. Vi gjorde en "livets upptäcktsresa" tillsammans , sonen och jag och det ångrar jag inte. Vi fick uppleva hur det var att vara "invandrare, utisar, främlingar"... med allt vad det innebär. Både på gott och ont, men absolut mest på gott......Därför skulle det inte vara svårt att välja att flytta tillbaka.....

Jag skulle välja att leva i Hamburg igen. En helt fantastisk stad! Både "ful och grå" men samtidigt med så mycket vackert. Inser att jag här bara kan presentera ett axplock.....

Alstern, den stora sjön mitt inne i city. Vacker, med segelbåtar, kanoter och diverse andra farkoster beroende på årstid.På våren brukar "körsbärsträdens blomning" firas med vackra fyrverkerier och lanternor på sjön. I Augusti är det Alstervergnügung, marknad - tivoli -gott att äta och dricka-underhållning och fyrverkerier.En spatsertur på Jungfernstieg, erbjuder massor av fönstershopping, för där kan man hitta affärer med varor som är så dyra att man bara kan drömma om att köpa något. Fika eller äta på något av de små ställena i Speicherstadt. Det är stadsdelen med stora röda "lagerhus" i tegel, mitt i ett kanalsystem som löper ner till hamnen där det alltid finns spännande båtar att titta på.Är det sedan Hafengeburstag då är det verkligen "high life". Eller varför inte en tur "auf dem Kiez", det vill säga en runda på Reeperbahn. En nöjesgata utan motstycke. Den är inte så lång men där finns precis allt. Från Operetter/Musicaler till "värsta porrhålorna". På Schmidts Tivoli brukar det vara full fart och blir man hungrig går man bara upp på Davidstrasse 11, där ligger en av Hamburgs äldsta och enligt min mening bästa Italienska restauranger. Cuneo heter den. Är det sedan natten till söndag behöver man inte åka hem direkt, efter avslutat roande och svirande, nej då kan man promenera ner till Fischmarkt. Där är det full rulle från tidig morgon till lunchtid. Marknad....man kan nog nästa köpa allt från levande smådjur till kläder och blommor. Dessutom kan man få sig en brakfrukost till billig penning.
Promenera längs Elbes strand skall man absolut göra, i Oevelgönne ligger de mest underbara små hus med prunkande blommor högt och lågt. Det är en så´n kontrast mot själva stadskärnan så man tror knappt att det är sant. Fortsätter man längs med sandstranden kommer man så småningom till det som var mitt "hemma", där jag bodde i 5 år. Teufelsbrück, en liten, liten marina med diverse små privatbåtar. Här finns Düebelsbrücker Kajuut en restaurangpråm där man bara skall ta något att dricka eller varför inte smaka på deras egna variant av vår "Lappskojs".... Fortsätt gärna västerut, om Du orkar, då kommer du till Nienstedten och Blankenese. Två små underbara, "gamla" ,stadsdelar med massor av historia och makalös arkitektur. Nytt och gammalt om vartannat.

Som sagt, det här är bara ett axplock av vad "Världsstaden Hamburg" har att erbjuda.... Det krävs år för att utforska den ordentligt. I mitt tycke är den betydligt mer "spännande" än man tror.

Ja, tillbaka till Hamburg skulle jag gärna flytta, om jag av någon anledning inte kunde bo kvar i Sverige.


Detta var en "träningspinne" inför Bloggstafetten........ given av
Ediet.

Ny pinne till Ediet ...........................  " Om jag måste välja mellan en VW Golf, årsmodell -94, eller en BMW årsmodell -05, då väljer jag....."

Stars in Heaven

Stjärnor
på himmelen
stjärnor

Ser vi
samma stjärnor
ser vi

Du
och
Jag
och
DU


Smuts....

Vad är egentligen "SMUTS"??? Varför värjer vi oss så.....

Hmmmmm.........

Egentligen är väl "smuts" ett omskrivet samlingsnamn på "något" som har hamnat på helt fel ställe.

Leriga skor = skor med jord och vatten

Dammråtta= fibrer av mattan, handduken, filten...blandat med lite hår ?

 Och så vidare och så vidare...........................

"Pinne" till Ediet

"Det brinner, det brinner... bland dina böcker. Vilken eller vilka skulle DU försöka rädda först??"

Vårkänsla!

Jag blir gråtfärdig, desperat och får tidernas ångest.... NU börjas det... "pratet" om vårstädandet. Är det inte i bloggarna så är det i tidskrifterna. Själv blir jag mer och mer handlingsförlamad för varje artikel eller notis jag läser. Alla "bilder" på bra att ha saker får mig att ställa mig i givakt framför städskåpets dörr så att absolut ingen annan än jag själv kan komma in där.

SKÖNA HEM

"Vilken vårkänsla! Det är nystädat överallt, samtidigt. Solen forsar in. Inte en fläck på fönstren. Det är så ljust att det syns att golven är skurade med såpa...."

SNABBSTÄDNING PÅ EN KVART

VECKOSTÄDA PÅ TVÅ TIMMAR

Jag bara viker ihop mig på mitten och skakar på huvudet. När... jag frågar bara NÄR skall det här bli en verklighet i mitt liv???


Sexuellt orienterad....

Vilket gäller;

Sexuellt orienterad     eller    sexuellt lagd   ?
(sexuell orientering)                 (sexuell läggning)
            sport                                      sängdags

Varför är det just en "garderob" man står i då man inte "kommit ut"? Kunde det inte lika gärna ha varit i kylen, frysen, duschen?  Eller att man valde att komma upp "ur källaren" eller "ner från vinden"????

Istanbul tur och retur

... ikväll har vi haft "after work"restaurang Istanbul i Majorna. Det börjar bli lite känsla av "sista natten med gänget". Vi är väl medvetna om att det drar ihop sig för fler definitiva avsked.

Det var ett alldeles utmärkt ställe att äta på, lite Anatolisk air över det hela. Men var det verkligen oxfilé???

TA  var med för sista gången, i morgon går hennes plan till London och hennes nya liv. Andra börjar att organisera sig på det nya stället. Några berättade om sina första dagar på sina nya arbetsplatser, nya miljöer och nya rutiner. Skvaller.....

Mätt och belåten "skuttade" jag i de bruna bootsen, mellan vattenpölar och isfläckar, i regnet uppför Stigbergsliden. Jag lyckades missa vagnen med 50m. Brrrrr..... Väl hemma var jag dyngsur....

Vilken form av "vinterväder" kan konkurrera med den Göteborgska? Den i Istanbul.....??

Sportblogg...

kan jag snart kategorisera min blogg som, eller ja, kanske inte riktigt. Den kommer även fortsättningsvis att vara lika "ojämn och oorganiserad" som tidigare. Men jag har i alla fall anmält mig till "bloggstafetten" och då måste det ju rimligtvis bli sportigt, eller hur?

Överlämnande av pinne och så vidare. Undrar jag hur man kan träna växlingarna???

Ediet, är DU med?

Snön smälter.....

Snön smälter,

grått och trist

slask och plask

PLADASK!!

Så var armbågen blå......


Hyllning.....

till "små människor".....

Hittad i Guldgrävarens tårar av Merja-Riitta Stenros

Jag tycker om små människor
i små kök med röda kaffepannor och veckotidningar
på bordet
små människor med små samtalsämnen
hundar och katter och stickningsmönster
och vanligt skvaller
små människor med små förväntningar
två barn och tre undulater, pelargonina och kaktus
och kvällste med semlor
små människor med släkt och vänner
små människor med skrattrynkor
små människor med matrecept, kvällspromenader och
välvårdade döttrar
och tvåtimmars telefonsamtal på eftermiddagarna.


****************************************************************************

Det stämmer så bra för de skriver så bra bloggar!!!!!         :)

Komplimanger....

Värderar, jämför, mäter mot..... Det gör jag så många gånger varje dag. Både medvetet men kanske framförallt omedvetet.
 
Att ha förmågan att kunna entusiasmera är viktigt, att uppmuntra, peppa, heja på..... Att se möjligheter och inte hinder, att vara flexibel och framåtsträvande. Älska utmaningar och ha förmågan att ha många bollar i luften samtidigt är en tillgång.... ( det är bara att läsa platsannonser så får man klart för sig vad som "gäller").

Men att SE de som finns omkring oss, andra människor, är det ett värde?

HUR såg personen ut som satt bredvid dig på bussen/tåget/spårvagnen/tunnelbanan i morse?


NÄR GAV DU NÅGON EN KOMPLIMANG SENAST?

(Jag fick en komplimang för min halsduk idag, av killen i närbutiken. De orden värmde lika mycket som halsduken i sig....)

Dagens fråga....

ÄR MÄNNISKAN FÖDD GOD??

Lär vi oss "godhet" eller lär vi oss "ondska" .......................

Göra uppror??

Jag hittade en "ny lista" idag. En lista på saker och företeelser som enligt tidningen Berlinske Tidene, i Danmark, vare sig de mindre barnen eller våra barnbarn kommer att få uppleva. Vi lär vara på väg in i "det rationella samhället".
 
Hoppas verkligen att vi alla kommer att hinna göra uppror innan det är genomfört. Det verkar fasansfullt trist.

Om det blir ett genomfört "papperslöst" samhälle så visst, jag kommer att slippa mina högar men jag vill inte bli utan mina brev. Och för att få mina brev behövs det brevbärare. Vad gör jag utan böcker och utan en trevlig bibliotekarie? Skall jag behöva betala avgifter till höger och vänster för att "göra rätt för mig", eftersom jag inte får hantera kontanter? Det måste jag ju faktiskt redan idag.....hmmmm.....dags att planera för ett mindre uppror????

Alex Schulman

..... är av tidningen Bon utsedd till Sveriges nionde mäktigaste medieperson. Jag har bara hört honom på radio, i något morgonprogram, aldrig läst något av honom vad jag kan påminna mig.

Nu har jag hittat en "innelista" som han tagit fram.....
 
De 10 personer som är att betrakta som mest "inne" den här veckan.....

1. Carola
2. Andreas Halldén, programledare (Rallarsving)
3. Mark Baker, klubbarrangör
4. Emilia de Poret, artist
5. Vicky Andrén, supermodell
6. Rickard Olsson, programledare (Bingo Lotto)
7. Marie Serneholt, artist
8. Jens Grede, AD
9. Oscar Durling, nattklubbschef (Laroy)
10. Viggo Cavling, chefredaktör (Resumé)

Jag får nog tycka att jag är "rätt med" trots allt (ålder och ett synnerligen oglamoröst leverne), av dessa 10 visste jag i alla fall vilka 5 var.  

GISSA VILKA!!!!!!!!!!!!

OCH
så hade jag ju hört Alex på radion......   :)

Porrstjärnor....

....ser de nästan ut att kunna vara, en del av  TJEJERNA, på dessa bilder (Klicka runt i galleriet) Jag blir alldeles perplex. Är det dessa människor som skall bistå med en framtidsutveckling???? Undertexten är "Le publication glamoreuse, superfashion et tres exclusif"

BOTOX
VÄTEPEROXID
SILICON / NaCl-inlägg
SprayTan
PearlWhite mm mm

Ovanstående tycks vara en klar förutsättning.......   Hur skall man komma någon vart med någonting?
Jämställdhet, Kvinnofrid, Löneutjämning...................................................... Människovärde??????

BOK-baksidestext

Kan man tappa minnet av stress?
Kan kontorsarbete ge belastningsskador?
Är psykisk stress lika hälsofarlig som rökning?
Kan fattigdom och låg status orsaka hjärtinfarkt?
Kan man få diabetes och bli överviktig av för lite sömn?

Obehagligt, svaret är säkert JA på alla frågorna. Vet inte om jag orkar läsa mer ingående om problemen. Tror jag lägger bort den boken ett tag....

Tjejer drar lasset ?

Satt här och plockade med mina julkort som jag fått.... alla dom fina, roliga, personliga......

DÅ slog det mig plötsligt, när jag såg den klassiska bilden av "Tomte i släde dragen av renar"....

men

är det sant?

DET ÄR JU TJEJ-RENARNA SOM DRAR LASSET !!!!!!

Renhanarna (Sarvar eller Herkar) fäller sina horn på senhösten medan Renhonorna (Vajor) fäller sina horn på vårkröken.....


SÅ är det bara  ...... i DJURENS VÄRLD.  TJEJERNA DRAR LASSET!!!!!??


Kärleksbrev....

Oh.... så länge sedan jag fick ett KÄRLEKSBREV. Hittade ett, från Jarl. I en skokartong.....
Jag fick det då jag gick i första klass. Så kärt det var!!! Vi hade sällskap till och från skolan, varje dag... i en evighet. Nu kan jag inte minnas när jag fick ett senast, det var så länge sedan. DET är trist!!!

Kom att tänka på följande rader av Helga Henschen;

skriver kärleksbrev

hela livet vill jag
skriva kärleksbrev

sköna röda
heta glada glöda
man dess like
aldrig såg på jord

ofta blir det bara plump
och krax och platt i mark
men då börjar jag
på nästa ark

för dagen har jag
några runda ord

som sol
och ros
och lejon
tupp
och ko

och mod
coh god
och tro
och vi
och oss
och nu
 och här
och innerligen kär
och lev

jag skriver kärleksbrev........


**************************************************************************************

JAG vill ha KÄRLEKSBREV
med posten

med sirlig handstil skrivet
bara för mig
av DIG!!!


Sex....

.... böcker har jag att välja mellan, men vilken skall jag ta?
 
Ibland vill jag inte välja utan blundar och tar en i högen. MEN, nu vet jag inte vilken jag skall ta. Jag blundadeoch drog en, men blev osäker i alla fall...

Jag undrar vad DU läser just för tillfället, i bokväg, Du som passerar min sida ???

Rekommendera mera och tala om vad du tyckte om boken....  /  TACK

Lägga disken i blöt....

På jobbet har vi, som på så många andra arbetsplatser, problem med disken i lunchrummet. Det är ALLTID NÅGON som lämnar odiskad disk i diskhon. Till ALLAS förtret!
 
INGEN kan förstå vem denna NÅGON är.

Idag kom jag att tänka på dagen då NÅGON la den kvarlämnade disken i blöt. Det vill säga, proppen satt i och hon var fylld med vatten. INGEN diskade den blötlagda disken på flera dagar, sedan var det trots allt NÅGON som gjorde det.

Idag kom jag vidare att tänka på att problemet kvarstår, jag menar diskmysteriet är fortfarande olöst.

Eller var det NÅGON som diskade efter sig själv?


Vad säger årtalet???

06 ?

> Ohhhh.......Sex!!   :)

eller

> 0 ...... Sex!   :(


Den som lever får väl se, mer än 300 ograverade dagar kvar........


Tidvis.....

Varje dag
måste man
det ena med det andra.
Å, som i grått.

Å!
Å! vilket behov man kan ha
av festivitas, med sina glada i:n!

Som när i februari
man längtansfullt lyssnar till
väderleksrapportens löfte:

"Tidvis uppsprickande molntäcke"!                                                   Majken Johansson

********************************************************************************************


ÅÅÅ,
vad jag längtar till Februari!

Vinterkyla.... Vargaskinn

Vintern 1986 / 1987 var en KALL vinter. Glömmer inte då det var -27 och alla personbilar "frös" till stillastående. DÅ var jag gravid, sonen var min "inneboende". Eftersom det var så kallt fick jag bidrag till inköp av en päls i julklapp. Det belv en hellång i Vargaskinn. Såååå skön den var!!!! Om det var snyggt eller klädsamt är en helt annan sak, det var det som var mest praktiskt för att mota kylan som gällde. Det var innan "syntetpälseran"......

Nu är det kallt igen, vargen hänger på vinden. MEN, jag törs inte ta fram den ens "för luftning" runt kvarteret. Absolut INTE om jag skall gå ut med hunden. Pälshataratackerna är inte att leka med. Man vill inte bli "knivskuren eller ommålad" av någon djurrättsaktivist. Det känns lite konstigt, att ha ett plagg som skulle fylla sin funktion direkt, bara jag satte det på mig, men INTE VÅGA ANVÄNDA DET!!!!

Min lilla mamma, fick av min pappa en päls i julklapp vintern 1956 / 1957. Det var en KALL vinter. Då var mamma gravid, JAG var den som var "inneboende". Mamma fick en päls av Ozelot (prickig katt). Den finns fortfarande kvar, väl skött och förvarad. Mycket vackert skräddad av en Stockholmskörsnär. Mamma törs inte heller ha pälsen på sig, det har hon inte vågat på många år. Minken, som kom in i hennes liv 1970 däremot vågade hon ha förra året.

Funderar på de mänskliga krafter som finns, det enorma engagemang som kan styra människors handlingar. Visst är det fantastiskt att man kan gå till atack mot en 18-årig Varg, 35-årig Mink eller en 48-årig Ozelot!!!! Och tycka att man försvarar djurens rätt...... gärna iklädd sin fars svarta avlagda skinnpaj och svarta skinnkängor.


Bääärk!!!!!!!!!

Bääärk!!!!!!!!!

Det kostar pengar att köpa cigaretterna!
Det kostar hälsa att röka upp dom!
Det kostar pengar att "ta bort spåren" av dom!
Det kostar "tänder" att röka!

Och likväl sjutton ........ sitter jag här och läääääängtar................

Intelligent så det förslår!

Snöängel 2

Snöängel

Hmmmm...... med lite god vilja kanske ett resultat kan skönjas. För min del håller jag nog på den 4-benta varianten.. :)

Snöängel

FANNYSNÖRULLARE


Vi har en del gemensamma drag, Fanny och jag. Vi är morgontrötta, matglada, supersociala men med en rastlös ådra och framförallt ......... VI GILLAR ATT GÖRA SNÖÄNGLAR!

Här gör hon ett par "träningsrullningar", som hund får man ju ta en sida i taget, och det kräver finess!!!!Natti-natti

SUDOKU


Nu skall jag trötta ut min hjärna!


Några timmars sömn skall det nog kunna bli, trots sömnrekordet de senaste dygnen.


Siffror har visat sig vara mer effektiva än ord, vad det gäller insomningsfaktor.......Blogg-bild-trend

Fruktskalle
Det är en tydlig trend på gång och jag känner att jag borde sätta på mig "solglasögon" för att inte trilla dit i en ny fälla...... smågodis!
Har suttit och läst på många bloggar under kvällen och jag blir lite konfunderad över alla bilder som dyker upp på..... smågodis.
Är det ett "kvinnligt fenomen" det här med ..... smågodis?

Jag tar brillorna på och tänker på ......
FRUKT!

( inga svinsvålar, inga kemiska färgämnen men kanske besprutat....om jag inte frossar loss på vindruvor eller russin orkar jag nog inte trycka i mig lika många kalorier om jag håller mig till vitaminerna...... kanske kan det i alla fall rädda mitt "rumpmått")

Att ta makten.....

... över pappershögarna är INTE helt enkelt. Nu har jag suttit här i flera timmar och gjort mitt bästa. Det som från början var flera, rejäla, stora högar med diverse papper har nu istället blivit flera mindre högar.

 PUH!!!!!!!!!!!!!!!

Det bortsorterade ligger i två bärkassar och skall snart bäras ut till pappersåtervinningen.

Det som känns lite trist är att det här arbetet genererar än mer arbete inser jag nu. Nu måste jag ge mig på mina pärmar också..... *SUCK*

MEN det får bli en annan dag.....

Öronvärmare......

....... det ÄR Monika Z en alldeles utmärkt "variant" av. Hennes dubbel-CD kan verkligen rekommenderas till de som i alla fall har en aning om vem hon är. Underbar stämma i stämningslägen som varierar med musiken. Njutbart !!!!!!!

Bygel-BH

Nu har det hänt igen...... Det har gått hål på kläderna......EFTER TVÄTT I TVÄTTMASKINERNA..... i tvättstugan.

Jag blir så irriterad, förbannad och framförallt LEDSEN!!!!!

Det ÄR INTE KUL att få kläder förstörda bara för att det finns "folk" som struntar i att visa hänsyn! Det finns tvättpåsar, det går att tvätta för hand....det finns massor av alternativ till att stoppa in BYGEL-BHar i tvättmaskinen och sedan inte kolla att den är intakt då man tar ut den. Jag ringde fastighetsskötaren, för jag vet inte vilken gång i ordningen. Han beklagade och sa dessutom att det hus jag bor i "leder ligan gällande reparation av tvättmaskiner"......  Känns inte som någon tröst, men vad f-n skall man göra?

(Det som gick sönder var två fina "julklapps-toppar" ....... *suckar djupt* ........ jag hann i alla fall använda dom en gång)

Mat....

.....HUR kan man glömma att äta????

Inte är det svårt inte!! Det är klart, något petar man i sig men om jag menar mat, lagad mat. DÅ är det inte svårt. Jag kom just på att de sista dagarnas "diet" mest bestått av Saffransbullar, Julmust och kaffe. Jag har tagit det som varit mest tillgängligt, det som krävt absolut minst energi för att vara färdigt att förtära.

Visst, nu var förutsättningarna "sjukdom" men det gäller även vid andra tillstånd. Det att man "glömmer" att äta lagad mat.

Energin, fantasin och viljan att laga mat till sig själv kan försvinna, så är det bara. Överlevnadsinstinkten slår till och man petar i sig men av fel saker eller alldeles på tok för lite. Eller, alldeles på tok för mycket, fast av fel saker och då har man på ett effektivt sätt "dödat" hungern.

Det ÄR inte svårt att "glömma att äta" .......

Åter uppstånden

Jag känner mig "ny". Förkylningen som högg mig jäms med fotknölarna har tydligen börjat ge vika. Att sova 30 av 48 möjliga timmar på två dygn är något nytt för mig. Det visade sig ha en positiv effekt trots allt. Idag kunde jag tala då jag vaknade....utan att hosta. De sista dagarna har varit förskräckliga. Jag har inte vågat "öppna munnen" för hostan var så förfärlig. Jag har inte vågat gå ut, knappt vädra för kylan "gjorde så ont" i luftrören. Men nu tycks det ha blivit bättre..... Kanske kan man börja "se" det nya året????