Blek politik.....

Är det någon mer än jag som tycker det är synnerligen "blekt" i politiken för tillfället?

Nog för att skillnaderna mellan blocken är små, men måste det innebära tystnad?

Var är oppositionen?
Var är visionerna?

VAD HÄNDER?

Jag tycker det känns smått obehagligt. Nästan manipulativt....
Det är lika obehagligt med för mycket medial tystnad som då de stora hetsjakterna drar fram som löpeldar.

Socialdemokraterna fick ny partiledare - Mona Sahlin - vad gör hon?
Folkpartiet har en "dagsfärsk" ny partiledare (han kan kanske vara ursäktad)- vad tänker han göra?
SSU:s nya ordförand - Jytte - vart tog hon vägen?
Ny Försvarsminister - (också dagsfärsk ... men ur askan i elden kräver kanske mer action?!?) - Vad vill han göra? Vad händer med försvaret???

Jag skulle kunna hålla på ett tag med mina frågor.....Doftkänslighet....

Jag läste om en studie till vilken man sökte försökspersoner. Det gällde allergi och överkänslighet mot dofter.
I många sammanhang är det starkt uttalat att man INTE skall dofta för mycket. Det tycker jag är bra, de facto finns det en hel del personer som har stora problem med doftandet och far illa av det.

Idag hade jag en helt annan doftupplevelse, inte mindre obehaglig. Det var varken schampo, parfym eller sköljmedel. Utan det handlade om svett, gammalt blod och urin... Det var på den mer än välfyllda bussen på väg hem från jobbet som jag fick "sällskap" av den vinglige mannen som varit på tandakuten och tagit ut en tand. I mungipan hängde en stor blodig tork. Eftersom "tänder" är mitt arbetsområde erbjöd jag ett par rena pappersnäsdukar, en till "tussen" och en som reserv om det skulle börja blöda igen. Dessvärre var han ite intresserad utan avböjde med ett par kraftuttryck. Jag insåg snabbt att det var jag som skulle flytta på mig om jag skulle ändra situationen. Sagt och gjort vid nästa hållplats bytte jag plats. Det funkade i två hållplatser, sedan kom en ny medpassagerare och slog sig ned bredvid mig på det tomma sätet. I samma ögonblick han satte sig slog svettdoften emot mig med full kraft. Inte bara den kroppsvarma doften av "ny" svett utan en väl inarbetad och i flera dagar sparad svettlukt. Jag kände hur det sved i näsan.
Återigen insåg jag att det var jag som skulle flytta mig för att ändra på situationen. Upprepade min tidigare manöver och togmig bakåt i bussen. Efter en stund blev en sits ledig och jag slog mig ned. I samma stund som jag landar baxar en mycket omfångsrik person ner sig bredvid mig. Och då höll jag på att kräkas.....urindoften var så frän...
Jag steg helt sonika av bussen vid nästa hållplats och gick den sista biten. Jag stog helt enkelt inte ut. Faktum är att dofterna sitter kvar i näsan ännu.

Undrar jag om jag skulle bli accepterad som försöksperson i doftstudien?

Tyskorna kunde i alla fall......

.... göra mål. Hela 11 stycken i en match.

Nu tycker jag nästan synd om deras motståndare.....

Zlatan.....

..... är han verkligen så bra???

Det blev inget mål så vitt jag såg.
 
Ingen av svenskarna fick in ett mål....

Det är nog tur för våra landslagsspelare att de flesta journalisterna kan få den oavgjorda matchen att  räknas .... nästan som en seger.....

Höstfägring, inbrott och älgpassbyggen.....

En underbar helg har det varit. Sverige är fantastiskt med färgprakt och väderväxlingar.

I fredags kom sotaren och gav min öppna spis "grönt kort". Äntligen kan jag andas ut,vi FÅR elda i spisen.
Det var lite pirrigt, skulle allt vara ok?
Pappa som "hade hand om huset" i mer än 40 år var av åsikten att det var onödigt med en sotare - vi eldade ju så sällan. Nu är det jag som "bestämmer" och då kallade jag på sotaren. Kan bara säga att det var en hel del som kom rasande när de drog med sina viskor...... men.....spisen klarade även provtryckningen så nu känns det tryggt.

På magasinet,hus nr 2, pågår omläggning av taket. Det ser ut att bli bra. Det huset är så gammalt så ingen vet riktigt hur gammalt det är.... taket var därefter. Det är inte helt enkelt att "ha blivit med hus". Speciellt inte då det är gamla hus i en bygd där kulturen står som "spön ibacken". Undrar jag vad det är för föremål vi lekte med som små, då var det ingen som brydde sig. Idag kan jag inte bestämma vilken färg jag vill använda .... det är av riksintresse, som det så fint heter.

Lördagen var regnig och grå, trots det var sonen och en granne, A.K, ute i skogen och byggde älgpass inför jakten. Själv stickade jag på en strumpa i soffhörnet. På kvällen var vi bjudna till granne L.G på lite mat. Det var trevligt och mycket gott. Lilla L, 4 år,ville att det skulle sjungas till bords. Hennes sida sjöng "Ja må du leva" och hurrade som sig bör. Min bordssida sjöng "Imse vimse spindel" och utropade ett fyrfaldigt  arruH arruH arruH arruH!!! Hundarna, katterna och sedan även "mormor" såg till att hålla vår värdinna i "trim".

Imorse blev det dramatiskt värre, då fick vi veta att det varit inbrott i en gård uppe på skogen. Ingen hade märkt något! Men just då vistog och pratade med grannen om det som hänt körde en "främmande och dånande skruttbil" ner på den lilla grusvägen mot det öde liggande huset som haft oönskat besök under natten. Till att börja reagerade vi inte nämnvärt, det kunde ju vara svampplockare.... men....när den kom tillbaka ganska snabbt och drog ivägpåbyvägen i ett dammoln drog vi öronen åt oss. Det var inte som det skulle. Grannen hoppade in isin bil och körde efterför att ta registreringsnumret.
Efter ett tag visade det sig att nu visste man vem som var bilens ägare. En "ö-kändis" ! Dessutom var bilen avställd sedan mer än ett år och det var inte bilens ägare som körde utan två andra "ö-kändisar". Polisen kom till byn, i målad bil och startade sin undersökning. Nu kan vi bara hoppas att allt löser sig till det bästa......

Jomen, jag höll ju på att glömma .... det var ridkurs i byn också. En internationellt känd tränare var där, i två dagar ,och höll lektioner med alla "Islänningarna". Snacka om aktiviteter......   DET VAR en varierad helg!


Avhoppad minister....

Jag funderar på en sak....

Är det en fördel eller en nackdel för en regering, att en minister "hoppar av"???

Ja, då menar jag att personen själv fattar beslutet och väljer att avgå.

På ett drygt år - 3 avgångna ministrar ..... 
Vilka signaler ger det???

Bloggpauser......

Jag har haft en "bloggpaus".
Det var nog precis vad jag behövde....

Det innebär inte att jag inte läst bloggar, för det har jag gjort. Utan det har helt enkelt bara varit jag som inte har skrivit.. Nu känner jag viss "lust" att ge mig ut i rymden igen, det skall bli kul.