Hemlösa barn ......

.... finns dom i Sverige, 2006?

Har Du funderat på vad det innebär att vara "hemlös"? 

Att vara "hemlös" måste INTE innebära att man är bostadslös!!!

Läs mer om ett projekt som jag i alla fall kommer att stödja framöver...........

Kommentarer
Postat av: Stina Zinkell

Hej.. dina inledningsfrågor väcker ju helt klart intresse! undrar dock om du har någon information om just "hemlöshet/hemlösa barn-2006".. håller på att skriva ett arbete om det och försöker få ideer och lästips från olika håll nu!? tack på förhand..
mvh
Stina

2006-12-12 @ 16:52:32
Postat av: Ca> svarar Stina

Hej Stina!
Kul med ditt intresse i den här frågan. Egentligen har jag inte så mycket information att ge men jag skulle tipsa dig om Stadsmissionens projekt (som jag länkat till) här i Stockholm. Dom som jobbar med det kan nog ge en hel del. Sen har Du organisationer som BRIS och Rädda Barnen. Orkar Du skulle Du kanske också kolla med Socialjour och Akuthems funktionerna, lite beroende på var i Sverige Du bor. "Barnens Hus" projekten som drivs på några ställen i landet har egentligen en uppgift gällande sexuella övergrepp men där skall flera "funktioner" (socialtjänst, polis, åklagare, läkare mm)finnas samlade,vem vet, någon kanske kan hjälpa dig vidare även där.
Mycket beror på "vad" Du vill lägga in i din beskrivning av begreppet "hemlöshet". Man kan ju faktiskt vara i tidiga tonåren, utsatt för övergrepp i hemmet så att man inte vill eller kan vistas där.... och då är man ju, i alla fall som jag ser det, "hemlös".

Lycka till!
Hör gärna av dig igen.... :)

/Kunde bara svara här eftersom jag inte hade någon annan kontaktväg till dig.../

2006-12-14 @ 23:29:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback