SJ, SJ.....

...... nu är jag snart på gång igen. Nästan "färdigpackad".....

Nosen och kosan mot Stockholm och jobb. Hoppas bara att vi är i tid. Det är så trist med förseningarna, de överfyllda tågen o s v. Men men, det finns inte så många vettiga allmänna alternativ. Tre timmar på tåget mot 6 timmar på bussen eller 1 timme i luften men med timmar av till och från transporter..... Enkelt val, det blir SJ trots allt!

Tillbaka....

i Göteborg igen!

Jag känner mig som en levande resväska.... Packar och packar upp, och så om igen.
Men det är samtidigt rätt skönt för det händer hela tiden något. Och i min Göteborgska boning är det jag själv som råder och det är en go´känsla. Sonen kom och hämtade vid tåget. Han är snäll han...som ställer upp.

idag var jag extra glad för det. När jag väntade på min "privatchaufför" utbröt ett vilt gräl mellan två TAXIchaufförer i Taxifållan vid Centralen. De var inte nådiga mot varandra. Jag tyckte det var väldigt lugnt att hoppa in i bilen till min egen son och slippa känslan av att vara helt utlämnad till en främmande person bakom ratten....

Hur har det blivit så?

Förr tyckte jag det känndes tryggt när jag valde att åka TAXI framför andra fortskaffningsmedel, men idag..... Vem är det egentligen man hoppar in i bilen till? Jag hade INTE VELAT ÅKA med någon av "stridstupparna", det är i alla fall ett som är säkert.

TIDEN.....

..... flyger fram.......

VEM OLJAR MIN KLOCKA????

Jag har så mycket jag vill  göra men hur skall jag hinna??

Vad.....

....... skall vi äta idag då?

Att det skall vara så otroligt svårt att vara kreativ på matfronten ibland? Fullkomlig torka känns det som om jag är drabbad av just nu. Av erfarenhet vet jag att det INTE är en hit att gå till affären och "låta sig inspireras" när jag är på det här humöret. Då blir det bara fel fel fel .....

Har bläddrat i jag vet inte hur många receptbuntar, surfat runt bland bloggar och kollat receptsidor men icke. Inget har jag hittat som "suger tag i magen och får snålvattnet att rinna till".

Sonen
svarade bara " inte vet jag", Susanne kontrade med motfråga "skall jag ta med mig vin?" Så mycket hjälp fick jag av dom...

Får nog riva runt i högen med veckotidningar som jag egentligen skall ta ut till pappersinsamlingen, kanske kan en bild få mig att dregla och känna lusten komma....

Jimmy Wixtröm....... hallå???

Jimmy,

hur kom det sig att Du fanns på rätt plats vid rätt tillfälle med kamera och teleobjektiv i högsta hugg?

Hur mycket har DU fått betalt för dina bilder (hittills)  och VEM har betalat?

Är DU och A.P kompisar?

(Jimmy Wixtröm är fotografen som tog bilderna på Statssekreteraren och TV:reporterns "date"....)

Har lögner olika tyngd???

Herr Statsminister......

Har lögner olika tyngd?

Ett par glas vin mot en falsk akademisk examen. Jo, men visst, vätska väger mer än ett pappersark.

Då förstår jag varför vår Arbetsmarknadsminister kan sitta kvar på sin post och Statssekreteraren får gå.


Set Up??

En , för mig, alldeles väldigt "anonym" kvinnlig makthavare går på krogen med en lika "okänd" manlig TV-reporter. ( Ingen av dessa båda hade jag känt igen om jag så hade suttit bredvid dom...)  De dricker vin och hånglar.... Av någon anledning sitter de med ansiktena vända ut mot ett fönster i restaurangen.

Utanför fönstret "råkar" det befinna sig en manlig fotograf som är snabb med kameran och förevigar de båda "turturduvorna". Följden blir "politisk KRIS i Sverige!!!

Om jag bortser från det olämpliga i att denna kvinna dricker vin, mer än ett glas, samtidigt som hon är i viktig tjänst och sedan ljuger för sin chef, landets statsminister ...... så kan jag inte annat än hålla med Magnus Uggla .... Det här tycks vara en Set Up!!!!!

Du kvinna, varför gjorde inte DU dig till en terrier???? Varför valde Du att backa ut genom bakdörren???
Ett rejält "morrrrrr och några bitska grrrrrr grrrrrr" hade inte kunnat skada dig mer.....

Oavsett kön, har jag en känsla av att politiker inte är så kloka som man kanske kan önska. Men beroende på sitt kön, har de helt olika förutsättningar att överleva i det politiska livets stormar. Kvinnor tycks mer lättviktiga och virvlar lätt bort som fallna löv i mediavindarna....

Fönstertittande....

.... är ganska inspirerande och spännande. Jag sitter vid mitt skrivbord med näsan mot fönstret och spanar in grannarna.
 
Husen står inte allt för tätt så jag ser inte de fina detaljerna, som t ex VAD man äter bakom de rödrutiga gardinerna, men jag ser ATT man äter vid ett fint dukat bord med tända ljus. I köket på våningen över ser det annorlunda ut, där har kastruller, stekpanna och mjölktetror hamnat direkt på matbordet.

Han, brandmannen, duschar där nere till höger och hans granne hon fixar med sina blommor i fönstret. Kanske precis vad jag skulle göra .... kolla hur min amaryllis lök har det.....

Vad är skillnaden.....

----mellan män och kvinnor i politiken?

Kan inte låta bli att fråga mig det efter det senaste "rabaldret" runt statsministern och hans medarbetare.

Lars Danielsson var som en terrier, han har kanske inte ens släppt taget ännu.

Reinfeldt har "tappat" 3 kvinnor under sin regeringsperiod hittills ...

För något år sedan, tror jag att det var, vinglade
en m-politiker omkring på Stadsgårdskajen, vid Patricia, i Stockholm. Han hade ett litet barn i barnvagn, nonchalerade ett rödljus och klarade inte trottoarkanterna. Herrn i fråga  var så pass vinglig att en kvinnlig vakt vid nämnda party-båt ingrep, med tanke på barnets säkerhet i barnvagnen. Efter turer i domstol slutade det med att den kvinnliga vakten blev dömd och fälld medan den vinprovande och vinglige riksdagsmannen friades helt. Så vitt jag vet är han fortfarande "still going strong" med sina uppdrag.

Gudrun Schyman och Mona Sahlin har fått hålla i hattarna för runt dom har det stormat ordentligt .... men ....  Anna fick lämna SSU efter sin "Crazy-night with a fight" !  Björn Rosengren rumlade runt och blev utnämnd till landshövding som tack, även om det var då.... 

Hmmmmm ..... tror jag tar och funderar lite mera.

Glädje....

.... kan vara så mycket. Bland annat är det att träffa "blogg-vänner" i verkliga livet.

De här veckorna då jag varit i Göteborg har jag haft förmånen att träffa bl.a
Annela. I Tisdags var det Stick-Café i Olskroken och idag var jag och kollade in den garnaffär där hon jobbar. Så roligt!!! Dessutom fick jag med mig lite nya idéer och lite nytt garn, inte helt fel.