Varför vinner aldrig JAG på Lotto?

Jul-Design-Mingel .......... har jag varit på i kväll.....

Ett par goda vänner till mig, kreativa och smakfulla, hade jul-mingel-försäljning. Eftersom jag blivit inbjuden promenerade jag dit i sakta mak. I dag var de många som samsades om lokalen och  jag var extra nyfiken, alla kände jag inte....

Jag blev allt annat än besviken!

En "Magnus- T-shirt" till sonen, ytterligare julkort, ett par "Linda- Handledsvärmare", (svarta, i underbar ull-lvalitet som INTE kliade) till mig själv och två "strutar" Signes Choklad-kola inhandlades snabbt.

Se´n kan jag bara säga att det fanns en hel del annat att drömma om också.
" Skräddar-Karin" lovade att sy upp en av hennes underbara "rockar" till mig och "mina kurvor". Den var så vacker.... Jag kommer att känna mig så "snygg" på varje party då jag har den på mig. Klassisk skärning , som ett konstverk i sig, jag tror den alltid kommer att få hänga framme.

Halsband med små och "gamla" leksaksbilar, juldekorationer, elektrifierad ljusstake i LEGO, rosa "gose-gris" i cellofan med rosett om halsen och en mycket smakfull "Pin-Up"-kalender (fantastiska och relativt påklädda bilder) och mycket, mycket mer fanns det att titta på ......  *suck*

För övrigt så var Rödvinet gott, pepparkakorna med mögelost och småplocket också......

När jag promenerade hemåt igen funderae jag på -

Varför vinner aldrig JAG på LOTTO?

Hemlösa barn ......

.... finns dom i Sverige, 2006?

Har Du funderat på vad det innebär att vara "hemlös"? 

Att vara "hemlös" måste INTE innebära att man är bostadslös!!!

Läs mer om ett projekt som jag i alla fall kommer att stödja framöver...........

Runaways......

.... igår såg jag föreställningen och det var BRA, BRA, BRA!!!!!!

Vilka enorma förmågor, vilken energi, vilken vilja, så mycket talang, och ingen av aktörerna är äldre är 18år.

Helt säkert kommer flera av de här talangerna att dyka upp i framtiden, likaså den unge grabb (17 år) som arrangerat om all musik. Imponerande, måste man kalla hans insats!

Du hinner skaffa biljett, om Du är snabb........... 
Teater Accent. 

Alve Don.....

...... heter min nya vän och räddare i nöden. Han är en vit "liten rackare", lite smårund och oval, med en skåra på mitten. Hans rundnätta form beror på paracetamolet han är så fylld med. Om jag bara kommer ihåg att jag har "date" med honom tre gånger per dag så blir dagen rätt dräglig.

Glömmer jag honom och hans kompisar, bl a "voltaren" som ser till att innehållet i min mage håller sig i rotation, då är det inte riktigt lika enkelt. Helst hade jag skippat den där jobbige jäkeln som sätter sprätt i min mage men jag inser att jag behöver dom båda...... frågan är bara HUR LÄNGE???

Julkort....

....... köpte jag igår. Mycket blandat, för små som äldre vänner.

Jag tillhör väl den utdöende skara som fortfarande uppskattar post med handskriven adress. Det ÄR något speciellt när man kommer hem och det ligger ett brev eller vykort på dörrmattan. "Någon" har tänkt på mig, tagit sig tiden att skriva, till mig personligen.....

Givetvis uppskattar jag mejl och SMS men det är inte riktigt samma sak. Praktiskt, visst, i vissa situationer. Definitivt är det bättre än inget men det "personliga" värderar jag högst.

Desutom skapar nog det här med julkortsskrivande en del arbetstillfällen, eller?

Postens verksamhet är ju idag inte så stor, så skrivs det en mängd julkort måste de ju hanteras och då behövs det folk. Må så vara att det är korta anställningar..... men dock. Det ger inkomst till dom som utför arbetet.

Äcklig Kyckling....

...... i rörelse....... har jag sett så jag blir "tokig", nu när jag suttit och läst på bloggar lite här och var.

Återigen inser jag att jag förmodligen är helt humorbefriad. Men jag förstår den faktiskt inte .... filmsnutten.

Dessutom tycker jag den är makaber och äcklig. Huuuua!!!

Sexigt???

Inte vet jag men jag tycker det ser rätt illa ut.

Inte ens "tonårsmässigt" utan bara smaklöst.....

De tidigare "troslösa och numera även strumplösa" bästa väninnorna,
Britney & Paris, visar upp sig.

Jag känner mig "tidlös".....

... för jag har flyttat klockan från höger handled till den vänstra. Jag inser att det är bäst för "svullnaden" på högerarmen. Men det är inte lätt. Jag är så inrutad i att klockan sitter på högerarmen, när den inte är där blir jag hela tiden ställd. Vet inte hur många gånger de sista dagarna jag först tittat "till höger" innan jag kommit på att jag måste titta "tll vänster" för att kolla klockan.

Vaddåååå vanemänniska?!?!

Sol från blå himmel....

..... i alla fall när jag tittar ut genom fönstret. Men skenet bedrar. De tunna, lätta molntussarna sveper förbi med en farlig fart. Det tyder på viss risk att klä sig fel. Tror att det blåser en del. Bäst att ha mössa och vantar i beredskap, inte helt fel årstidsmässigt sett. Hade det sett ut så här i Juli, då hade det varit lättklätt........


Värme .....

.... kände jag då jag kom till jobbet idag. Dels från mina underbara arbetskamrater, dom är verkligen toppen, alla! Men också över det kort jag fått, med posten dit, från en patient. Den uppskattning hon visade med sina rader får mig att må mycket, mycket bättre!
 Hon gjorde sig besvär att fatta pennan och skriva ett kort med några positiva rader.....  GULD är det värt!!


Arbetsplatsbesök....

... skall det bli idag. Inlämning av sjukintyget.

Glada är dom inte, men å andra sidan är inte jag det heller. Pengar hade jag behövt extra av inför Jul, nu blir det precis tvärt om.

Heja mamma!!!!

Min mamma är 74år och en mycket alert kvinna. Pigg och vital på alla sätt.

En sak hon har backat lite inför är det här med SMS i mobilen. Barnbarnen har gjort "tappra" försök att få henne att tycka att det är en kul idé med textmeddelanden. Men som sagt, hon har backat. Hon har alltid uppskattat att få små meddelanden men hon har inte fått till det med att själv skriva några.

Döm om min förvåning, alldeles nyss kom ett "pling" i min mobil. Och då var det ett mess från mamma!!!

Heja mamma!!!


Det får bli....

... Crépes till middag idag. Pannkakorna finns redan klara så det är något att fylla dom med som jag skall tänka ut. Det lutar starkt åt "svampfyllning"....

Jag blir hungrig bara jag tänker på mat!
 
Magen talar dessutom om att den vill ha något, eftersom den känner sig " extra belastad " av tabletterna jag utsätter den för. Ingen kul historia men jag inser att det är nödvändigt. Pest eller Kolera så att säga.

Ont i "kroppen" eller ont i "magen", som ju är en del av kroppen. Vilket val???

NU ....

..... skall jag ge mig ut på en promenad. Himlen är i alla fall blå ..... mellan molntussarna.

VAD.....

...... skall jag lyssna på idag? Just nu står "bara" TV:n på ...... för "döva öron". Orkar inte engagera mig. Malou v S kan liksom inte fånga mitt intresse.

Radio ? CD? 

Det är frågan ...... skall kolla igenom CD hyllan igen. Den är ju "bara" 2 m lång, och ett CD:fodral är
ca 8 mm (förutom några boxar som är tjockare...). Mängden gör att jag får svårt att bestämma mig.

Ha, kanske löser jag det hela genom att köpa ngt nytt??!!

Rikard Wolff.....

.... läser SOLKRÄM (Sunscreen Song) i öronen på mig. Jag har hört den förut,  många gånger, men förmodligen aldrig lyssnat ordentligt. Lätt ironiskt men tänkvärt!

Jag tror jag lyssnar..... en gång till.

NU är jag öm....

.... känner verkligen att det var en grundlig undersökning jag fick idag. Har fortfarande inte kunnat ta in att det  blev som det blev. Tänker tankar som: - Det är i alla fall bra att få reda på allt det INTE är. För NU har jag plötsligt  ALLA  tänkbara sjukdomar som finns, i mina stackars leder.

Jag har i alla fall duktigt tagit mina tabletter, och det tänker jag fortsätta med också.

Att ha ont ......

..... i mina leder till och från har varit "normaltillstånd" för mig en längre tid.

Men när höger handled fick en konstig svullnad i förra veckan bestämde jag mig för att äntligen ringa doktorn. Höger handled är ju en av de leder jag verkligen behöver för att kunna jobba. Sagt och gjort, idag var jag där, hos doktorn. Hon var bra! Det är nog inte bara något att bortse ifrån att ena handleden är svullen, att hälsenan varit inflammerad i dryga året, att axlarna värker så man har svårt att sitta still på kvällarna eller att höfterna är så stela så man haltar i en halvtimme innan man kommer igång varje morgon... Hon har nog rätt, DET är INTE NORMALT!

Jag fick gå, direkt, och ta en massa prover och sedan bar det av till röntgen. Hmmmm .... Sjukskriven blev jag dessutom i två veckor (till att börja med)..

Nu sitter jag här och tycker helt plötsligt fruktansvärt synd om mig själv. Önskar innerligt att det inte är något besvärligt utan att det bara sitter i musklerna. Det borde väl gå att göra något åt i så fall???

I morgon skall jag leta reda på en BRA sjukgymnast. Gärna en som kan sätta lite nålar på strategiska punkter. Akupunktur har jag fått tidigare och det var väldigt effektivt, då...

Usch, så liten jag blev , helt plötsligt.

Totalt humorbefriad.....

..... måste jag vara.
 
Det inser jag till fullo när jag tittar på TV:s "Mäklarna". Ett program på bästa sändningstid. Jag tycker det är så dåligt så dåligt.....!!  Och eftersom det är ett program som går på bästa sändningstid och JAG tycker det är så DÅLIGT så inser jag att JAG inte har en gnutta humor. 

(Vilken självinsikt...)

Mer kultur.....

...... och idag var jag på Nationalmuseum. Det var trevligt och bra. Stig Lindberg och annan design... Tiden var t o m för kort, jag hade velat strosa runt lite till. Men det var en tågtid att passa som gjorde att jag fick ge mig i förtid. Men jag skall gå tillbaka en annan dag, ensam, och skrota vidare.....

Street-lördag

I går, lördag kväll var jag på Street, för att få lite kulturell input. Det var en bra upplevelse.

Bodil Malmsten läste direkt ur sin senaste bok och hon är ju en duktig "uppläsare", även om det är ganska tydligt att hon inte känner sig så bekväm i den rollen.

Tiina Rosenberg, har en "härlig pondus" och utstrålning. För första gången såg jag henne läsa ur ett koncept, en monolog, av ngn jag glömt namnet på. Det var bra!!

En musikalisk upplevelse var det att lyssna till "Fathers of five".... Jazz .... Dom har tydligen inte gjort så många livespelningar tidigare utan mest levererat via nätet. Roliga och duktiga var dom i alla fall.

 Resten är ett "dimmigt minne blott".... Två kvinliga debutanter, som jag inte heller minns namnen på. Den ena ger ut en roman och den andra något annat. Så stark utstrålning hade dom.... hmmmm ..... Båda läste innantill ur koncept, men hade ingen utstrålning. Synd!!!!  Den manlige uppläsaren av "annan persons" text var tvungen att markera "- Jag är inte färdig än!", då publiken började applådera i en andningspaus. Uppmaningen var så tydlig i den applåden , - SLUTA NU!!!! Men han fortsatte trots det och det är väl starkt i sig. Killen hade i alla fall både pondus och utstrålning men hade valt texter vi i publiken kunde vara utan...
Som avslutning var det en rappare som tog över tillsammans med en ensam gitarrist. Kanske var det något att ha men då var jag trött och gick...

Sverker hoppar av.....

...... Böglobbyn!!!
Och vad skall man säga om det?

Jag gillar Sverker, oavsett Böglobbyn oavsett att han är en äldre man......

Men var finns "gammelflatorna"?

Dom blir jag nyfiken på.

Anna Wahlgren som passerat de 60 och idag är i bild på löpsedeln som meddelar att hon är "kär i en kvinna"...... efter sju skilsmässor ....... poängterar att hon och "vännen" inte är lesbiska....

Har någon sett Göran....?

.... Jag menar förstås Göran Persson. Ni vet han som var vår förre Stadsminister.
Inte har man någon starkare känsla av att han är partiledare för Sveriges största parti?
Inte har man någon känsla av att han är Oppositionsledaren?

Ja, jag bara undrar, har någon sett Göran???

Ho ho.............

Ungdoms-drag.... RUNAWAYS..... Musikmuseet

På Musikmuseet blir det snart en häftig uppsättning.....

Kulturföreningen
Teater Accent sätter upp RUNAWAYS
översatt av Bodil Malmsten

Unga förmågor med massor av vilja och talang står på scenen.

Linda, som jag verkligen håller av, står för mycket av det som behövs för att det skall bli något av det överhuvud taget.

TIPS!


Se RUNAWAYS.......


Aftonbladet.....

....har idag en artikel om att gnissla tänder. Den "stora nya folkproblematiken" .......

Gnisslar DU och eller har DU en bettskena????

Jag har det!!!!!

Lista .........

Det här med listor har jag sett susa runt på en del bloggar. Hos Viktoria hittade jag en om att "vara VUXEN", den snodde jag. Måste ju testas.... Vuxenheten alltså.....

Hmmmm.......

Kryssa i det du har / gör

# Körkort (x)
# Bil ( ) sålde den igår!!!
# Matservis (x)
# Soffbord (x)
# Icakort (x)
# Hemförsäkring (x)
# Eget boende (x) ..... OCH är ineboende....
# Fast inkomst (x)
# Köksbord (x)
# Finglas (x)
# Betalkort (x)
# Toarullehållare (x )
# Duschdraperi (x)
# Barn (x ) :)
# Sambo/make/maka (x )
# Spelar bingolotto ( )
# Tippar på lördagar ( )
# Internetbank (x)
# Organiserat skafferi ( )
# Färsk mat i kylskåpet (x)
# Faller för reklamfilm ( )
# Har fläckbortagningsmedel hemma (x)
# Pensionsfond (x )
# Sopsorterar ( ) på landet fungerar det
# Prenumerar på någon dagtidning (x)
# Prenumerar på Allers/Hemmets veckotidning ( )
# Letar middagstips ( )
# Blir arg när skorna inte står på sin plats ( )
# Får majoriteten av post i räkningsform (x)
# Har en stavmixer (x)
# Äter söndagsmiddag ( )
# Försöker att inte svära (x)
# Sorterar tvätt (x)
# Har en krok i badrummet märkt ”gäster” ( )
# Mobilabonnemang (x )
# Hemtelefon (x)
# Veckohandlar ( )
# Medlem i hyresgästföreningen ( )
# Gardiner (x)
# Dukar ( )
# Överkast ( )
# Kuddar för prydnad (x)
# Fruktskål på bordet (x)

Ja ha ja, det blev en del kryss    ......... 
15 blanka - undrar jag vad det säger om min vuxenhet??


Mitt livs första farsdag....

......... utan min älskade PAPPA!!!

Jag tänder ljus till en saknad "GUBBÄNGEL´S" minne......

Eftersom inte ens min mobil hjälper, kanske tankelinan bär ?!?

Jag bara undrar..... en ovetenskaplig undersökning......

...... över vilka fördelarna är med att arbeta 40 timmar i veckan jämfört med kanske 35 timmar?

Hur många vill jobba 40 timmar i veckan?

Hur många vill jobba 40 timmar i veckan men får inte?


Dessa tre ovanstående frågor riktar jag till DIG som har ett jobb!!!!

Mördande reklam....

........... får jag nog av. Jag vill ha söndagarna ograverade utan samtal från telefonförsäljare!!!!

Men trots att vi anslutit oss till
NIX ringde det kl.13.15 idag en glad ung man och började sin monolog....

Visst han gör bara sitt jobb men.... JAG ÄR INTE INTRESSERAD!!!! 

 Det tog säkert 20 sek innan jag fick en syl i vädret och kunnde upplysa honom om det faktumet och faktumet att vi anslutit oss till NIX.  - Jaha, hej då då! Blev det enda av det.

Hade precis läst  En liten Tants blogg om "reklambubblan"........

Malta....

..... en ö i Medelhavet.

Ganska ful men livfull.

Mycket Schlager och partajande.

Med ett språk , Maltesiska, som är en mischmasch av flera andra språk.... Arabiska, Italienska, Franska, Tyska mm.

Ca: 400.00 invånare med ungefär 200.000 bilar på en yta,ja kanske som Orust.

Den "spöklika känslan" kvällstid kommer av att 40% av bebyggelsen står obebodd. Man kan oftast inte komma överens om vem som skall, eller hur ett hus ska användas vid arv. ocOfta blir husen bara stående och får förfalla. Planer finns på något liknande en "Svensk fastighetsskatt", för att få lite ruljans på det hela.

Spännande var det i alla fall att vara där och tänka på hur vi har det här och vad vi kallar "sanningar".

Vill jag åka tillbaka?

Det vet jag inte....

Frihet!?!?

Jag sitter här och känner in ...................   "Bli fri, bli bilfri".....

Hmmmm.... Jag kommer att sakna den röda, många gånger. Vi har färdats så många mil ihop att man bara inte kan bortse från det. Det har transporterats många barn, hundar och annat i den bilen och utan den hade jag inte kunnat göra en bråkdel av det jag gjort. Basta!

Hoppas SJ ställer upp runt Jul!
Hoppas SJ ställer upp på helger då jag vill till landet eller till mamma......
Hoppas SL och pendeltågen kommer att fungera.....

Hoppas hoppas o s v

Jag gillar .... Sverker...

.... Sverker Åström! 

Jag har tittat på TV igen,nu på morgonen. Sverker var med i Söndagsmorgon. Man behöver kanske inte gilla allt det han säger men han är väl värd att lyssna på. Han har så många erfarenheter, av smått och stort. Han har åsikter och tankar som säkert inte är "bekväma" i alla läger. Han har ålder och en viss "stil".

Jag blir lite nyfiken på hur många äldre äldre ute i landet ser på Sverker, oavsett om de är bögar eller flator,bi´n eller transpersoner, eller om de har åldern gemensamt. Jag tror nog att det hörs en hel del         - Heja Sverker! ute i TV:sofforna.

I morgon....

..... skall jag åka till landet över dagen och sälja bilen. Hoppas det går vägen...

Har tittat på TV ikväll, det var länge sedan sist, men nu ger jag upp. Inget som roar eller berör.

Natt natt

UNDERBART.....

.... att vara ledig en fredag och för första gången på 6månader INTE RESA BORT!!!

Jag sov så länge jag kunde, så skönt. Frukost i lugn och ro med lusläsning av tidningen. Nice!!
Bara tvätten är klar skall jag ge mig ut på promenad. Strosa runt i det vackra vädret och göra bara det jag själv vill....

Idag har jag inte en enda tid att passa, JIPPPPIIIIIIIE.......  :)