BLOGGJUL

BLOGGJUL

En riktigt GOD JUL önskar jag alla som tittar förbi här de närmaste dagarna...... :)

Ca

Jag är så glad.....4

Jag får tjänstledigt från det "omorganiserade" jobbet för att ta det "nya".... Kunde inte ha blivit bättre slut på det som började så trist!!!!

FRÅGA........

När fick DU ett brev från en vän med posten senast?????
Julkort...2

Nu börjar dom komma, kuverten med handskriven adress och ett frimärke ligger där och "ler" mot mig på dörrmattan då jag kommer hem. Jag tycker det är såååå härligt! Det är så kul att alla de andra kuverten (idag oftast vita, förr bruna), med fönster och datatext eller ppåklistrad adresslapp får lite konkurrens....

Jag får lite av den där "pirrande" känslan då jag förr fick ganska många brev. Ja, en gång i tiden var jag en flitig brevskrivare och jag tyckte det var underbart. Jag skrev mina brev med den penna jag hade i närheten och på vilket papper som helst. Hade jag inget kuvert så gjorde jag ett själv, det gick lika bra med en tidningssida som en pappersserviett och lite tape.....  Jag har fortfarande min reservoirpenna kvar, och den fungerar. Den använde jag till de där breven som var lite speciella... 

Det är en "skön känsla" att någon har tagit sig tiden att skriva det där julkortet, just till mig. För det tar lite tid, det kräver lite planering och framförallt det kräver en "vilja" att skriva dom. Någon har tänkt på mig och tycker att jag är värd det!

Idag kom ett stort kuvert från Paris, ett stort rött kuvert från London, ett stort och ett mindre kuvert från Hamburg och fem små vita från "någonstans" i Sverige samt tre stycken i vykortsformat. Variationen är det som är så spännande. Kusinen i Paris, konstnär, målar små akvareller som hon sedan duplicerar på kort. Helt underbara små "tavlor". I år var det stort... Motiven är aldrig förknippade med jul utan med något annat som har betytt något för henne under året. Det engelska kortet var "flott" och avsett för en engelsk spiselkrans, också det stort och med många, tätt skrivna rader med info om det gångna året för familjen... Några av de mindre Svenska har jag sett på ICA och de är precis lika välkomna de som det som var ett fint blått hjärta i vykortsform.

Jag är så tacksam för att många av de jag känner en gång om året skänker mig den här glädjen och nyfikenheten ...... att öppna min ytterdörr och titta på min halmatta. DET är härligt!!!!

PENGARNA FRÅN ÅRSSKIFTET.....

Från årsskiftet blir en del sedlar och mynt "ogiltiga"..... KOLLA VILKA!!!

Jag skall tömma "spargrisen" och gå och lämna in mynten på banken......  :)

På vår gata....

.... och på många andra gator runt om i landet råder parkeringsförbud viss tid varje eller varannan vecka på grund av "gatustädning". Det är väl fantastiskt att bo så att till och med gatorna blir städade?!

Speciellt när just städning är så "hett"....

Det är svårt för äldre i olika boendeformer att få städning utförd (måste betalas för och det är dyrt!) oftare än en gång var tredje vecka. Det är svårt att få hjälp med städning i hemmet för det är svårt med betalningen (skall den vara "svart eller vit"??). I vården är det svårt med städningen (våt eller torr torkning av golv, vem tar takarmaturerna o s v) för det är ett slitsamt jobb trots moderna hjälpmedel. På allmänna toaletter,  på restauranger och i annan offentlig miljö, kan man ofta önska sig mycket mer av städning och renhållning..... men det är klart, där springer ju  så många människor.

MEN "gatustädningen" är minsann planerad att genomföras regelbundet för då råder PARKERINGSFÖRBUD! Skyltarna sitter uppe året runt. Har man parkerat fel blir det böter... och konstigt nog blir det böter även OM det INTE genomfördes någon städning!!!!!!

Jag vet inte men det känns inte ok, det här med att just städning skall vara så svårt att få ordentligt utförd..... det känns inte ok att behöva betala på skatten för sådant som inte utförs.....det känns inte ok att behöva böta när städningen inte genomförts!!!!

Mustigt värre.....

Jag gillar JULMUST och det har jag förstått att det är många med mig som gör. Sonen och hans flickvän bland andra... :)

Frågan är bara,  VILKEN SORT ÄR BÄST????

Hunddagis.....

det är något bra det!!!! Det tycker i alla fall Fanny, min älskade Golden Retriever dam. Hon har varit dagishund i dryga tre år nu och glädjen över att gå dit har inte avtagit det minsta utan snarare tvärtom.
Visserligen är hon äldst i gänget men det tycks inte bekymra henne det minsta. Hon bara stortriv....
Hennes favoritsysselsättning är att träna "mys-agility" med någon av personalen. Det innebär att hon snällt kravlar in i "rullen" men sen lägger hon sig platt......väntar där till någon av personalen kryper in och lägger sig bredvid....då startar "myset"... :)

(Man får inte vara dum, då kan man bli utan!)

Julkort....

.... är så trevligt att få. OCH det är så roligt att skicka dom också för den delen. Undrar jag var den traditionen kommer ifrån?
Hur som helst, jag är laddad till tänderna, några vanliga enkla, några stora och riktigt "lyxigt" fina och några eget framställda är vad jag har framför mig. Nu skall de skrivas! Problemet blir bara att försäkra sig om att adresserna stämmer. Samma situation hamnar jag i varje år, lösa lappar, överstrykningar och så de jag tror att jag har i huvudet. Men på något sätt hör det till, mitt "snurrande", det utgör en del av proceduren runt att få iväg dom. I morgon är sista dagen så det är med andra ord bara att sätta i gång.

Vad tänker DU om traditionen att skicka julkort?????

Husmusen...ingen inredningsdiktator...

..... nej det kan verkligen ingen anklaga henne för att vara. Det är bara att gratulera till "skrivet" i Aftonbladets nätupplaga gällande populära bloggar!!!

DET är denna utflyttade unga men företagsamma tjej väl värd.
 
Keep on blogging - Husmusen!!!!!!!

Rädsla eller Mod..... & Kebab mot terrorn...

Läste just i Metro , sid 10, om ett restaurangägande par som anmälde till polisen att de blivit utsatta för hot i samband med att de vägrade betala för "beskydd" av ett kriminellt gäng. Rättegången som följde på deras anmälan har lett till fängelsestraff för "utpressarna".... MEN .... kunde inte utpressarna få pengar lyckades de, genom en "väl uttänkt plan med bra genomförande", sprida rykten om hur "FARLIGT" det skulle vara att besöka just den här restaurangen. Följden blev - inga gäster!!!!

Hur "surt" får det vara att våga stå för det som är rätt? Hur "surt" får det vara för den som visar mod mer än rädsla?

Ulf Börgesson kommenterar i artikeln; " Om de här människorna vågade anmäla det som hänt, då måste man väl våga äta på deras restaurang..."


Hur fega får vi vara? Var finns vardagssolidariteten? 


Amandas intima....

.... är en sida jag bara "susade" in på. Och där läste jag om Moon Cup,  ett enligt texten "gammalt" mensskydd. Hmmm.... miljö och prisaspekter på mensskydd i "ny" tappning. Kan det vara något? Läs och fundera.....

Jag är så glad....3

Jag har lyckats förhandla mig till den lön jag ville ha.... da damm di damm.

Det här verkar lovande. Jag har en mycket bra känsla av att det här kan komma att bli ett väldigt bra jobb. TUR har jag haft och nu försöker jag bara surfa på den "känslomässiga vågen"... :)

Jag är så glad.....2

..... jag har fått det "där" jobbet jag sökt. Nu återstår bara llöneförhandlingen.... :) Och det blir väl vad det blir ändå.....

Ut i "rusket" skall jag och Fanny gå
hoppas vi hittar fina "pinnar" eller så....

Jag är så glad....

...så glad! Idag har jag fått så mycket uppskattning att jag kommer att leva på det i flera dagar.. HÄRLIGT!!

  *   Två patienter fick jag blommor av....
  *   "Tjejerna" jag leder i gympan gav mig tulpaner och en ursöt "halm-gris"
  *   En kvinna kom fram och berömde Fanny. Det värmer även mig när hunden får komplimanger....
  *  Grannen gav mig en kram .... för att jag "alltid" är så glad.....

NU har jag sett det....

..... ett skriftligt anslag på en entredörr till ett känt och mycket välbesökt "fik" i Stockholm. Anslaget bad vänligt men bestämt att barnvagnar skulle parkeras UTANFÖR.... Åh, så efterlängtat! Under de senaste dagarna har jag funderat en hel del på hur "nyblivna" föräldrar ser på sina små "arvingar".....

De små människoliven skall tydligen införlivas i vuxentillvaron så fort som möjligt. Tre veckor gammal och på kafé, 5 veckor gammal och för första gången på IKEA, 8 veckor gammal och på restaurang, 13 veckor och för första gången på bio..... listan kan göras lång.

Undrar i mitt stilla sinne vad de små människorna uppskattar av dessa besök i miljöer som är allt annat än lugna. Ljus, ljud, dofter ..... i en salig blandning. Är det konstigt att det så småningom blir både sömn och matproblem? Är det konstigt att man blir "orolig" både till kropp och själ?

Visst är det roligt med "stolta föräldrar", men det är ännu roligare med lyckliga barn. Var finns "barnperspektivet"? Borde inte föräldrarna värna om sina barns intressen mer än sina egna????

Kvinnor....

.... är en "fotobok" av Elisabeth Ohlson Wallin. Kanske en bra julklapp till "någon" som har ett intresse av foto, kvinnor och böcker....      :)

Fokus....

Sverige har fått ett nytt nyhetsmagasin, FOKUS . En tidskrift som skall "matcha" de stora och internationella drakarna.... :)

Det skall faktiskt bli spännande och se om det blir något av det här. Kommer de att skapa sig en tyngd? Kommer det att tillföras något viktigt till den övriga debatten? Kommer det att bli "bra läsning"??????

Boken om Leila.....

......är en bok som alla borde läsa. Den sätter spår i själen!!!

Vad är det som händer med människan i krig? Hur kan man överleva något sådant?

Det är "vår nutid" som beskrivs.......

SJ och säkerheten....

Ja, säkerheten på tågen har jag haft anledning att fundera en del på under helgen. Så fullt som det varit de sista gångerna jag åkt tåg har jag knappast upplevt i Sverige tidigare. Folk så gott som överallt och framförallt.... massor av skrymmande packning och bagage.

Jag minns, med viss förtjusning, när jag på 80-talet skulle till Gotland för att jobba en sommar. Redan då bodde jag i Göteborg så resan skulle planeras ordentligt. Jag skulle transportera mig själv, katten och cykeln till Gotland.....med tåg och båt. En dag innann avfärd trampade jag glatt ner till Centralen och polletterade min cykel. Det innebar att jag lämnade in min cykel och en "stor cykelväska", betalade en avgift och fick ett kvitto för att sedan, då jag väl var på Gotland kunna hämta ut min cykel.  Det fungerade alldeles utmärkt, jag kom fram dit jag skulle med bagage och husdjur och cykel....

Igår, då jag satt på tåget mellan Stockholm och Göteborg noterade jag följande, i vagnen fanns på mer eller mindre strategiska ställen tre barnvagnar (mer eller mindre väl ihopmonterade), diverse "väskor/trunkar" av modell större i gången och i "entren", på hyllorna avsedda för bagage var det blandad kompott - väskor, en barnstol, en trehjuling, flera kassar....bla en kasse med en bergspalm!
 På det som i alla fall tidigare kallades "hatthyllorna" - ovanför pasagerarnas huvuden - var det smockfullt! Där var det väskor, kläder, ryggsäckar, kartonger mm.
I mitt stilla sinne kom jag att tänka på den syn jag möttes av vid en stor tågolycka i Tyskland för många år sedan. (Jag var där för att hjälpa till med uppröjningen och omhändertagandet av räddningspersonalen i deras arbete.) Så mycket grejor det låg överallt!!!!!! MÅNGA av passagerarna hade skadats mer eller mindre allvarligt av grejor som trillade ner i huvudet på dom, och räddningsarbetet försvårades av röran....

HU.....HEMSKA TANKE! En olycka med det tåg jag satt på hade inneburit detsamma!

Varför försvann "godsvagnarna"? Varför försvann möjligheten att pollettera resgods? Hur kan det komma sig att det är mer ok att bagage flyger omkring / trillar ner i ett tåg än i ett flygplan?

På flyget är det noga, där kontrolleras luckorna till "hatthyllorna", där uppmanas man att se till att handbagaget ligger inproppat under sätena...... Visst, en luftgrop hamnar aldrig ett tåg i men dagens hastigheter och en inbromsning eller ett "spårfel" med en kraftig krängning som följd gör säkert att risken ökat markant. Måste det verkligen hända något allvarligt innan man tar itu med problemet????

Stockholm.....

Åhhhh.... det VAR precis så vackert som jag hade föreställt mig, att gå där på Monteliusvägen och titta ner över vattnet. Fjällgatan i all ära men jag håller på Monteliusvägen som den vackraste vyn över staden med stort S..... STOCKHOLM.