I morgon kväll

I morgon kväll

..... skall jag snabbt gå upp på Monteliusvägen och titta ut över Riddarfjärden.....
Det är en av de vackraste utsikter jag kan tänka mig i Stockholm, speciellt på kvällen....speciellt på vintern...om det finns lite vitt på backen. Åh vad jag hoppas att jag kan flytta upp till den sta´n snart. Jag "längtar hem".....  :)

Jag blir så irriterad....

..... på att jag inte kan klura ut hur i hela fridens namn man bär sig åt för att lägga in små "käcka" länkar i texten man skriver i sin blogg. Inser att jag är "pinsamt" okunnig... Hmmm!

Tar tacksamt emot en "skriftlig instruktion"!!!!!!!

Snälla någon --  HJÄLP

Så pinsamt....

....vimsig och oorganiserad jag kan vara ibland. Jag har gjort det igen....missat en viktig persons födelsedag!

Att jag aldrig kan få det att fungera... Jag skriver lappar, jag skriver i kalendern, jag försöker verkligen. Nu hade jag lagt in den här födelsedagen i mobilen - för en påminnelse, vad händer? Jo jag får "pipet" när jag sitter med en patient. Stänger av mobilen och.....glömmer det hela i alla fall!!!

Jag är INTE ointresserad! Jag vill verkligen få till det. Jag vet ju själv hur otroligt glad jag blir då någon kommer ihåg min födelsedag. Jag älskar presenter och uppvaktning o s v.

MEN SJÄLV KAN JAG INTE KLARA AV DET. DETÄR PINSAMT!!!!!

Solen sken, kallt var det och....

.... jag slog på rumpan! Ja, idag då jag var ute med hunden var det en "lömsk" halka. "Blankis" är det jag talar om. Jag ramlade handlöst två gånger. Inga ben brutna men ett präktigt blåmärke på ena höften. Misstänker att det bara finns en sak att göra.... - ..... SKAFFA BRODDAR! ! ! 

Åldern får väl ta ut sin rätt, eller??? 
 
Ibland undrar jag faktiskt över hur det kan komma sig att man "av bara farten" blir så mycket  osmidigare, långsammare och tröttare...? Är det "det" som är att åldras?

Jag önskar....

.... mig själv en GOD NATTS SÖMN! Tycker jag är värd det efter 11 timmars jobb och ett restaurangbesök. Jag är värd det för att jag inte har rökt och för att jag vill få tillbaka energin jag upplevde förra helgen. Det var en sköööön helg.....   :)

Jobb, jobb, jobb.....

...... det tar aldrig slut! Hur jag än vänder mig är det bara än mer att ta itu med. Timmarna, dagarna och veckorna flyger iväg. Känns som om jag har "för lite tid" för allt......

FANNY

FANNY

Min följeslagare sedan 11 år.....   :)

NO MORE!!!!! ?

NO MORE!!!!! ?

Kommer jag att klara ett liv utan cigaretter???????????

Jag tror jag får skaffa en "SLUTA_RÖKA_BLOGG"

Skilsmässa 6

NU ÄR DEN ETT FAKTUM......... SKILSMÄSSAN!!!!

Nu har jag inte rökt på tre dagar.
Det är svårt!
Det är hemskt ensamt!

Jag har varit hos min "slutarökacoach" på "peptalk". Hon är bra! Jag fick efter en del om och men ett recept utskrivet på "Nicorette nässpray" av den snälla företagsläkaren, Birgitta. Hon frågade om jag åt några mediciner regelbundet, om hjärtat är ok o s v.... Det är alltså det som skall hjälpa mig då livet blir föööör abstinent. Det enda kruxet är att det är vedervärdigt vidrigt med denna spray. Det svider, "smakar illa i munnen" och ögonen tåras och så nyser jag......10, 15, 20 ggr på raken....! När det händer hinner jag tänka många tankar om "-varför utsätter jag mig för detta hemska och obehagliga?" Vet inte om det underlättar så värst mycket.....just då? Att röka gav då rakt inte dom bieffekterna.

JUST NU.......SAKNAR JAG CIGARETTERNA ALLDELES VÄLDIGT MYCKET!!!!!!!!

JAG HAR SORG........


När börjar advent?

Ja, det undrar jag verkligen? Skall man gå på de veckor som enligt kalendern utgör "väntans tid" eller skall man gå på köpmännens linje? Jag har just kommit in från min "fönstertittarrunda" med hunden. Nu finns dom där.... adventsstjärnor, adventsljusstakarna och balkongernas ljusgirlanger. Var det IKEA:s "nya" pynt eller frosten som utgjorde årets startskott? Inte vet jag, konstaterar bara att i år får jag nog se upp, jag kan bli sist med "pyntet" i kvarteret!  Och i "min värld" är det ju trots allt flera dagar kvar..... Saknar lite ledsamt barnaårens upphetsning över "Skyltsöndagen", då vi gick på sta´n hela familjen och fönstershoppade. Vi ungar tryckte näsorna platta mot skyltfönstrens glas, tittade storögt, pekade och önskade..... innerligt.

Men det är klart, då fanns inte alla dessa kataloger, eller "trycksaker", som nu kommer med "posten", vare sig man har en skylt med "INGEN REKLAM" eller ej. Nu ligger "reklamen" snyggt inpackad i tidningarna som kommer i brevlådan på morgonen, eller så är de direkt adresserade till mig personligen.... hmmm.

Jag vill bara en sak, ha tillbaka "skyltsöndagen"! Efter den turen på sta´n vill jag gå hem och skriva min önskelista.....så vuxen jag är.

Vad har hänt???

Ja, vad är det som har hänt? Energin från igår finns kvar.... en mycket skön känsla. Jag "känner igen mig själv"!!!  Återigen en natt med "skön" sömn. Det vackra vädret som mötte mig då jag drog upp persiennerna gav återigen en anledning till ett leende, solsken piggar i alla fall upp mig, helt klart. Jag tackar och tar emot, oavsett vad det beror på men det är så här jag vill vara och må.... Kan det vara så att det beror på ProViva drycken jag börjat ta varje morgon...? Ha ha ha......  Knappast, men som sagt, det spelar ingen roll, jag är bara glad...  :)

Tvätta vitt och duscha kulört .....

Och.... vad vill man ha sagt med den här bilden???  Hmmm .....

OCH ... Vad vill man ha sagt med den här bilden? Hmmmm....

Bra reklam????

Underbara Lördag .. 2 ..

Det är länge sedan jag har känt mig så här NÖJD, så här dags en Lördag. Det var kanske sömnen som var fullt tillräcklig i  kombination med det fantastiska vädret som gav förutsättningarna?!

Starten var så bra ... "grötfrukost" i lugn och ro med sonen. Det fanns tid för prat och skratt .... gemensam tidningsläsning med kommentarer och reflektioner.

Promenaden med hunden blev precis så fantastisk som jag hoppades. Helt klart njöt vi , båda två.

Kraften fanns att trängas med alla andra i affären, helghandlande kan jag annars se som något nödvändigt ont. Idag var det så mycket lättare, trots barnskrik och en "avkörd hälsena  *s* ". Shoppingvagnsteknikerna är ju minst sagt varierande och idag blev jag påkörd, bakifrån!! Känner fortfarande av min högra hälsena, men...so what.

Den tillmötesgående sonen hade plockat ihop sin och den gemensamma tvätten när jag kom hem med mina fullastade kassar. Då kändes det som en enkel match att gå ner i tvättstugan.. Ännu bättre kändes det när jag kom upp i lägenheten igen och såg att sonen faktiskt hade packat upp alla varorna..... utan att jag ens bett om hjälpen.

Klockan är 18.00 nu ...... och jag har inte gäspat en enda gång, inte tänkt en enda tanke på att hoppa över något och ta det i morgon istället.... SÅ HÄRLIGT!!!!!

Jag tror jag fortsätter lite till.....   :)

Nya grannar....

.... får vi idag. Det råder en intensiv verksamhet i trapphuset. De "flytthjälpar" jag träffat verkar trevliga men jag har ännu inte sett dom som flyttar in.... Spännande!!!
Ser inte ut att vara "första ensamma boendet" i alla fall och det inger viss trygghet. Förra hyresgästen och jag hade lite olika syn på saker och ting..... tider och ljud, tvättstuga mm. Kanske blir det lite lättare nu, hoppas kan man i alla fall. För det mesta är det rätt "kul" med grannar, även om olikheter finns...... fortsättning följer förmodligen...

Underbara Lördag....

..... så vacker! Frost, sol och klarblå himmel. Det blir en långpromenad vid sjöarna med hunden.....   :)
Mottot för idag: UT OCH NJUT!!!!

I natt vill jag sova....

.... riktigt gott. Jag vill somna utan problem, inga tankar , ingen rstlöshet. Funderar på att testa ett "nytt grepp". Har kånkat ut krukväxter i vardagsrummet, stängt av elementet. Tänker öppna fönstret när det är dags... KYLA... kanske kan det göra susen?? Jag har ett underbart skönt täcke så jag borde inte frysa...

:) :) :)

En "enordig" människa.....

.... mötte jag idag. Det var något av det svåraste jag varit med om!!

Vilket samtal, kan det kallas dialog?
 
Den här unga tjejen svarade JA på allt jag sa.... med skillnad i tonfall och varierande ansiktsuttryck. I början tyckte jag det var smått charmigt men efter en stund kom irritationen krypande. Ytterligare en stund senare började jag känna något som kan påminna om desperation. Jag tänkte efter, för att formulera om mig så det skulle inbjuda till mer uttömmande svar från damen men icke, icke att det fungerade. Då kom min ilska pirrande i magen. Förstår hon överhuvudtaget vad jag säger, undrade jag stilla för mig själv???

Konsekvensen blev att jag tystnade, jag jobbade sammanbitet vidare. När det började bli färdigt var jag tvungen att säga ett par avslutande meningar....... och hon besvarade mig med ett JA.!!!
Då höll jag på att gå till angrepp, riktigt ordentligt. Som tur var kunde jag behärska mig och lyckades avsluta riktigt snabbt......

Såååå provocerande det var. Och egentligen kanske jag skall vara glad.... Hon svarade ju JA (!) och inget annat.

Musik, musik....

.......... puh, öronen flaxar! Sitter och försöker få till ett nytt musikprogram till gympan jag leder. Att det alltid skall vara lika svårt? Jag hade gjort ett nytt program och var så glad för det men....provkörde en gång ooch fick panik. Inget kändes rätt!!!! Steglängden stämde inte, halvtakter störde så det "skrek"....
Tidigare var det så mycket enklare, ungdomen gav mer utrymme för inprovisationer. Idag vill jag ha så mycket mer säkerhet och då blir jag så kritisk. För kritisk?????

"Pärla med diamantskimmer"....*Eva Dahlgren*


Vet Du varför Eva INTE gillar kjol?

Det vet vi som var på rätt ställe vid rätt tidpunkt i Stockholm igår!

Jag hade förmånen, för det var det verkligen, att vara på Eva Dahlgrens konsert på Cirkus i Stockholm.

Vilken upplevelse, 2,5 timmar utan paus!!!!!

Så välplanerat och väl genomfört. Perfekt blandning av "det gamla med det nya"!!!!!

Vi fick njuta av hennes underbara humor och vi fick se henne "dansa". Fast jag vet inte om hon skulle hålla med om det sista. Hon delgav oss en rolig anekdot om människor som dansar.... och varför den upplevelsen fick henne att fatta beslutet att INTE dansa. Men jag tyckte nog att hon rörde sig på scenen så att man visst kan kalla det dans, just för att hon trivdes så väl i det hon gjorde. Duktiga musiker hade hon valt att omge sig med... "Ett syskonpar som inte kan vara utan varandra och gymnasiekompisens lillebrorsa Lars" m fl... Lars var med henne på scenen trots att hon och kompisen, i ungdomligt rus av varmt Drei Schwartze Katze,  sagt åt honom, -"STICK!!!!!!"

Har Du möjlighet att se henne vid någon av de resterande konserterna kan jag bara gratulera DIG, Jag har svårt att tro att DU kommer att bli besviken......

Förlåt........


Funderar över hur vi använder de enstaka, enkla orden. De ord som kan ha en så viktig innebörd, både för den som uttalar men även för den som tar emot....

Är Förlåt ett glömt ord? Ett ord man "tappat bort" i användandet av alla andra ord.......

När sa´ DU förlåt senast????
Cyberstrength....

Ett fantastiskt "fenomen" !!

 Denna "Cyberworld" kan ge så mycket oväntat.... när man minst anar det men mest behöver det.
Ett par rader från "en okänd", någonstans..... Och vips, så känns det bättre! Någon reflekterar och kommenterar.... JAG ÄR!!!!!!!

Förr sa man att man skrev för byrålådan, idag skriver man för rymden......

Lycka - olycka !

För ett par månader sedan tyckte jag att mitt liv var ett lyckligt liv. Jag mådde relativt bra och var nöjd med det jag hade. Idag är det helt andra känslor jag känner, det känns både tungt och sorgligt. Att vara mitt uppi en ofrivillig omorganisation av arbetsplatsen är en stor påfrestning på många sätt. Det som gör mest ont är andra människors ovilja att vara lyhörda för det som egentligen sägs och formuleras. Deras ovilja att vara ärliga och raka, ger blåmärken på insidan. Ironiserande och "fritt tolkande" i kombination med "det har du aldrig sagt", är fruktansvärt. Varför är det så svårt att ta folk på orden och inte göra egna utsvävningar ? I pressade situationer är det lätt hänt att man pratar först och tänker se´n, visst... Men att gå till regelrätta angrepp över en annan människas liv och sociala situation är inte ok!  Eftertänksamhet, är en styrka likväl som att kunna be om ursäkt och kanske säga förlåt då man inser att man gått för långt.

Ordet förlåt verkar vara ett "bortglömt" ord. Eller är det så att det är utraderat då det handlar om maktutövande? Makt, hanterat på rätt sätt kan vara positiv. Makt kan vara bra, speciellt i kombination med ödmjukhet. Men när det saknas är det bara ett "elände"......

Jag längtar efter att vakna upp i morgon, för jag hoppas så innerligt att det skall kännas lite bättre då!!!!!


Söndag/Måndag...

Då återstår det bara att hämta upp tvätten ur tvättstugan innan jag kan "göra kväll". Som vanligt är det det sista jag gör innan arbetsveckan drar igång igen. Märkligt att det skall vara så svårt att få till en effektiv tvättstuga i ett hus med "arbetande" hyresgäster. Vi "slåss" om tvättiderna!

HÖST

24828-3


"Hallååå-vin!!!!"

... Ja, så var den "lördagen" också avklarad. Den lördagen som fungerar som en extra "söndag" eller vad man nu skall kalla det. En lördag utan tidning, utan öppet systembolag mm.

Ok, visst kan alla behöva extra "lediga" dagar men varför så här, varför på detta viset? Om nu nästan allt annat i samhället är urskiljningslöst "öppet och tillgängligt" 24 timmar om dygnet resten av året varför inte denna lördag??? Det händer saker i världen oberoende av om vi firar våra "helgon"..., det föds barn, folk blir sjuka, folk handlar och folk roar sig, Varför kan man inte få en tidning och varför är systembolaget stängt?'

Visst, som jag sa.... man kan behöva vara ledig, men det kan man väl andra lördagar också????
Visst, det spelar roll för folkhälsan, menar de insatta, att Systembolaget inte är öppet men....

Hur jag än tänker på det så finner jag inte riktigt logiken i det hela. Har vi kastat all vila över höger axel så gott som resten av året,vad är det som gör just den här dagen så viktig och speciell? Dessutom är den ju "låst" till en lördag, oavsett datum....

Lördag, lördag....

Lördagar är bra dagar!

Första dagen av helgens ledighet, dagen då det är extra skönt att sova ut! Frukost i sängen eller framför TV:n, "lyxvariant"..... Läsa "allt" i tidningen.... Inte titta på klockan för att passa tid... :)

Duschen får ta hur lång tid som helst, vill jag bada kan det va helt ok! Klä sig fin eller slappa runt, det får resten av dagens planer bestämma.... GOD MAT!!!! .....Telefonprat som tar längre tid än 2,5 minut. Läsa, lyssna på musik, sy, gå långpromenad.....

Oh, så bra dagar lördagar kan vara!!!! Bara jag kunde lära mig att använda trebokstavsordet, NEJ! Bara jag kunde lära mig att säga NEJ, så jag får bestämma själv över mina bra lördagar...

Jag vill ha tips på goda viner!!!!!!!!!!!!

Har suttit i soffan en stund och tittat i lite olika tidningar och tidskrifter. Då slog det mig plötsligt att det var länge sedan, ja väldigt länge sedan jag var i vinkällaren. Jag delar ett vinskåp i en vinkällare med ett par andra personer och där har vi möjlighet att förvara viner. Miljön är dessutom trevlig och man kan ta med sig vänner för att sitta där och ta ett glas och umgås, småplock att stoppa i munnen finns att köpa på plats.

Nu tror jag att det är rätt tomt i skåpet för min egen del och därför BER JAG ER OM HJÄLP....

Ge mig tips på Goda och prisvärda viner!!!!!!!!!!!!!

Äntligen.........

......fredag!  Den här veckan har gått så fort, så fort. Tiden tickar och går, sakta men säkert. Ja, det är väl egentligen det enda som är säkert just nu, att tiden går.

Så mycket turbulens på jobbet, med anledning av vår omorganisation och nedläggning. Ingen mår riktigt bra och alla är vi inne i olika faser av reaktioner. Mycket skrämmande egentligen. Jobbet utgör så stor del av det vardagliga livet, och allt ställs på huvudet , i ett nafs , när något som det här inträffar. Så många tankar man tänker och så många känslor man känner......

Har varit på kursen i redovisning, och det var kul i alla fall. Det är kul att fortbilda sig även om det är förknippat med jobb och läsning. Hoppas nu bara att jag någon gång kommer att ha nytta av det jag lär mig. Jag menar i mitt yrkesliv och inte bara på ett privat plan.

Hann med att handla lite inför helgen innan jag kom hem till "dukat bord". 18-åringen hade fixat fika och dukat bordet fint. Det var mysigt med vår pratstund, i lugn och ro. Nu vill jag bara ta det lugnt ikväll.......

Sömnmedel....

Ikväll har jag laddat upp. Nu skall jag aktivt försöka "trötta ut" min hjärna så att den vill sova. Jag har tagit fram en packe gamla veckotidningar med diverse korsord och så har jag inhandlat en hel bok med Sudoku.... Undrar jag vilket som kommer att ha största effekt? Ord eller siffror?

Läsa en bok, fungerar sällan. Är den bra kan jag inte sluta utan slukas upp och "glömmer bort" att sova. Korsord eller Sudoku får alltså bli min "planka".

.........son-ord.......

........... Kan Du gissa vad "Bollkolling" betyder??????

Sonen önskar sig..........

makaronipudding med lingonsylt till middag idag. Ler lite för mig själv, det var länge sedan vi hade makaronipudding med lingonsylt. Det verkar som om han har drabbats av någon form av "nostalgifnatt". För närvarande är det ofta: - "mamma, kommer du ihåg när jag var liten.........?"
Mmmmmm......jag kommer ihåg rätt mycket från då du var liten, älskade unge! Jag klurar på dina "första ord" .... dina egna uttryck .... Sumus och Vumus...  Sumus var skruvmejsel, Vumus betydde vindruva.

Det Ni,
klå det om Ni kan!!!                          :)

?????? Kille eller tjej??????

Andrea, Kai, Maria, Kim, Marian, Conni, Robin, Louis, Alex......... är namn som både killar och tjejer har. Kan säkert finnas fler om man bara tänker efter ett tag. Härligt tycker jag.........  trala trala


Vad......?

Vad är det jag vill egentligen?
Vad är det jag kan egentligen?
Vad är det jag önskar egentligen?
Vad är det jag måste egentligen?

Vad var det jag ville igår?
Vad var det jag kunde igår?
Vad var det jag önskade igår?
Vad var det jag borde gjort igår?

Samtalar med mig själv. Söker svaren.....

Skilsmässa 5

Just nu är jag inte alls säker på att jag vill, kan eller kommer att klara av att sluta röka. Hur skall jag bära mig åt då, när jag inte kan sova????

Julstress.......

....... nu börjar jag känna de första "rycken" av julstressen. Tittade i min kalender och konstaterade att nu får jag börja dra i handbromsen. Med rasande fart fylls det på med diverse åtaganden och händelser. Att jobba heltid, på andra sidan sta´n från där jag bor, innebär ganska mycket tidssvinn och det måste jag komma ihåg. Jag brukar alltid hamna i tidsnöd de sista veckorna för jul. Dels har vi alltid en topp av belastning på jobbet och i år har vi dessutom "avvecklingen" att genomföra. Ingen tycks ha riktig kontroll på hur det projektet skall drivas. När skall vår verksamhet avslutas så att vi kan packa ihop och stänga?
Det ser ut att bli "full fart framåt"..... Hmmmm.....hur skall jag få ihop det här med tiden???


Gå gå gå....

... skall jag göra i en månad. I dag började en "stegtävling" på jobbet. Främjande av hälsa... visst!!!
Jag har blivit utrustad med en stegmätare som skall bäras "all vaken tid" i en månad. Undrar jag vad det blir av detta. Det finns ett angivet "må bra tal", det är 7000 steg per dag. Har faktiskt ingen aning om jag är i närheten av det, om jag går mer eller mindre. Lite spännande måste jag säga. Vi har bildat ett lag och skall "tävla" mot andra lag som också är anmälda. VG-regionen och Volvo är med....
Allt skall dagligen registreras, antingen på nätet eller via telefon. Mycket flott sida som visar diverse statistik, både individuellt och för lagen. Fina priser kan man vinna dessutom. Jag skulle då rakt inte ha något emot att vinna en SPA-helg....  Hmmmm, då förmodar jag att jag skall ha en stor portion tur och att jag får liga i av bara den. Hur länge har jag "ork"????