Dagens fråga ..... 2....

Vet Du vad Du skall göra på Nyårsafton?

Fira med familjen, gå på party, skjuta raketer.......... avge ett nyårslöfte?

Har Du bytt.....

...... några av de julklappar Du fick?

DET är dagens fråga.......  :)

GOD FORTSÄTTNING

...... på den sista vardagen av detta år!!!!

Ledbruten..... av att bada....

..... känns det som, och det enda jag har gjort är att jag ,som det så fint heter, har tagit hand om mig själv.

Det vill säga, igår tog jag ett bad i badkaret. Det var helt fantastiskt skönt !!!! I alla fall att landa i det varma vattnet. Men, eftersom jag är rätt "ovan" vid att vara "orörlig" så missade jag att ta ner shampo, balsam och tvål från hyllan. Det innebar att jag fick försöka sträcka mig för att nå det... funkade inte.
 Försökte ställa mig upp.... shit...det var lättare sagt än gjort. Då insåg jag att jag faktiskt hade rejält ont och är rejält begränsad i min rörelseförmåga - det räckte liksom inte med att bita ihop...
För att överhuvudtaget komma upp fick jag rotera som en valross i en badbalja - ställa mig på knä och så upp i stående. Puh.... det kostade på. Blött blev det, i hela badrummet ,av "svallet" som skvalpade över karets kanter. När jag väl kommit åt mina grejor insåg jag att jag inte vågade "lägga mig ner" igen....
 
Det som skulle vara ett skönt och avkopplande bad blev istället en helt vanlig dusch!!! Och idag sitter jag här och har ännu mer ont än igår vid den här tiden........

Dagens fråga är....

.... gör du dina julklapps-adresser (namnlappar) själv, eller köper du färdiga och förtryckta????

Ny favorit CD...... Till Totta!

Peter LeMarc, Mats Ronander & familj, Mauro Scocco, Plura, Freddie Wadling, Jenny Silver, Dan Hylander, Tomas Andersson Wij, Nisse Hellberg, Mikael Wiehe, EasyMotion Tourist, Sven Zetterberg & Bluesbandet, Per Persson  &  TOTTA him self ........ låter det låta bra i mina öron.

Jag har fått fram resväskan nu, börjar packa!!!

Resfebern.....

.... har slagit sina klor i mig igen! Som vanligt, som alltid.

Här sitter jag vid datorn och gör allt för att "förtränga" att jag skall med tåget idag... till Göteborg.

Det är så märkligt - jag vill ju verkligen åka. Jag vill träffa sonen, mamma, Susanne , Irene, Harriet och alla andra underbara vänner och bekanta.... Trots det sitter jag här.
Jag är res-van! Jag har rest som få andra och gör det fortfarande - Trots det sitter jag här!
Det är själva packandet som utgör det största motståndet. När det kommer till sådana beslut som vad jag skall ha med mig, då blir jag helt hopplös.

Fy så jobbigt det är.

Jag tar och gör mig en kopp kaffe!!!!

Citat

" Gör som jag - gör det som dig själv"

" Bryt inte ihop - bryt upp! "

" Gnäll inte - gör något - leta"

" Något finns - något har alla
  Någon finns - någon för alla "

Hur ser ditt julklappspapper ut?

Enfärgat eller med mönster?
Det är dagens fråga.......

Julmarknad i Gamla Stan...

var det vi gav oss i kast med idag. Det var vackert väder och för första gången på länge "nöp kylan" en aning i kinderna. Massor av andra människor hade tänkt samma sak som vi, att idag var det den perfekta dagen för Julmarknaden, så det var trångt mellan stånden. 

Egentligen var det väl inget som var speciellt upphetsande av det som såldes, men en lite "gullig julklapp" fick L tag på i alla fall. En "flugsvamp" med aningen tillplattad hatt där ett värmeljus skulle stå placerat - flugsvampsljushållare kan man kalla den. Till flugsvampen hörde också en liten tomte (även den i keramik) som kunde sättas på kanten av svamphatten. Det lite gulliga var att om man vände tomten så satt den med "rumpan bar" mot ljuset..... hi hi .... och värmde sig!!!

En mistel inköptes också, det hör till, och tre stycken diskborstar av särskild sort till mamma.

Se´n lufsade vi vidare mellan gränderna och fascinerades av att bara genom att runda ett hörn..... så blev vi helt ensamma. Och genom att runda ett annat hörn så hamnade vi mitt i ett lämmeltåg av folk.
Avslutade gjorde vi med en härlig "Brunch" på Torget,där blir man aldrig besviken.

Dagens fråga är....

.... vilket är ditt bästa julgodis?

"Celebert besök"....

...... fick jag idag.

 Arnold Palmer, Vendela Kirsebom och Anders Borg.

Arnold klädd i "lediga" kläder, ljusa långbyxor och kortärmad sportskjorta och ett godmodigt ansiktsuttryck.. Anders har fått på sig blå skjorta och fina mönstrade sidenslipsen och ett strålande leende (hmmmm). Men Vendela, hon måtte frysa, hon är endast iklädd svarta underkläder och hennes leende är mer av det förföriska slaget.

Det dom har gemensamt är alltså att de landade på min dörrmatta!!! Alla tre är avbildade på en "tryckt sak". Arnold - Svensk Golf, Anders - Jusektidningen & Vendela - Club Report från Lindex.

Jag har ingen aning om vilken av de "tryckta sakerna" som har den största spridningen men .... Jag tycker nog att Lindex har missat något.. Under Vendelas bild, eller rättare sagt över hennes nakna ben, har de skrivit Tre Kursiva Rubriker, nämligen : Klänningen -det ultimata plagget i vinter och vår, Underkläderna- som gör festen, och sist men inte minst, Visa Framfötterna! - Säsongens strumpor sätter stilen

Kunde inte Vendela ha fått ha Klänning med ett par snygga strumpor?  Då hade jag ju bara missat underkläderna.... Som det är nu, missar jag ju både klänningen och strumporna!!!!

OK, inom Golfen råder ju viss dress code på banan och Arnold är lite till åren kommen. Läsarna är väl av båda könen och dessutom i olika åldrar...

Jusektidningen vänder sig till Jurister,Civilekonomer,Systemvetare,Personalvetare och Samhällsvetare ...... Hur ser det ut där? Ingen aning men uppenbart skall det vara "påklätt".

Club Report frånLindex vänder sig till de som har ett Club Kort....troligen mest kvinnor. VARFÖR MÅSTE SIGNALEN DÅ VARA ATT VI SKALL VARA KLÄDDA I ENDAST UNDERKLÄDERNA?????

Är det sexigt.....

..... med öronproppar och ögonbindel på natten? Det är dagens fråga......

Märklig hänsynslöshet.....

..... av en hundägare fick jag uppleva idag.

Jag skulle uträtta ett ärende på ett litet bankkontor på Hornsgatan. Lokalen är inte speciellt stor, med tanke på hur personalen kan röra sig.  In kommer en ung kvinna med sin Dobermann Pincher. Hunden är  väl dresserad men ser respektingivande ut. Kvinnan fyller i sin blankett och ställer sig att vänta på sin tur.
 
En annan kund  tittar storögt och nervöst på hunden och flyttar sig till ett annat hörn i samma stund som en man i personalen går fram till hundägarinnan. På ett mycket vänligt sätt och med ett behagligt tonfall ber han henne ta ut hunden ur lokalen för det finns folk som är mycket kraftigt allergiska där inne. Han hinner knappt avsluta innan kvinnan brusar upp och börjar hävda sin rätt att ha hunden i lokalen, enligt svensk lag... Mannen svarar fortfarande lika vänligt att :- ja, lagen ger en rekommendation gällande hundar och offentliga miljöer, men han ber henne trots det ta ut hunden ur lokalen och upplyser henne samtidigt om att det faktiskt sitter en skylt, väl synlig, på entredörren som visar "inga hundar".... Kvinnan ger sig INTE utan går på om att stöldrisken är för stor, hon kan inte sätta hunden utanför på trottoaren, och dessutom så är det bara ca 800 personer i hela landet som har en hundallergi som de kan dö av.

Banktjänstemannen tar då hennes blankett och ber om hennes legitimation, han tänker hjälpa henne omgående, ber henne att stå kvar och vänta. Tror Ni hon klarar att stå och vänta på avstånd från den kvinna i personalen som ser förtvivlad ut bakom disken????   NEJ..... hon tar hunden med sig fram och går därigenom direkt mot kvinnan som har en svår allergi mot hundar. Hela tiden orerar hon på ett mycket arrogant och otrevligt sätt om sina rättigheter och service mm.
Inte nog med att hon fick direkt hjälp, trotssitt dåliga uppträdande, så lämnar hon banken utan att ens säga tack. Att hon skulle komma på att be om ursäkt eller något sådant var helt otänkbart. Jag  tror inte hon vet vad hänsyn och förståelse innebär......

Jag skämdes!! Jag är hundägare.

För det första har jag inte tagit med mig hunden, vare sig till banken eller till  några affärer. Hon, Fanny, har inget som helst utbyte av att vara med där, så hon stannar hellre hemma. Hennes promenader klaras av vid andra tidpunkter.

För det andra skulle jag INTE TROTSA en skylt på en entredörr om att hundar inte skall komma med in i lokalen. Jag utgår ifrån att det finns en anledning till att skylten finns där.

För det tredje vill jag att så många som möjligt skall uppskatta hundar och förstå tjusningen med dom. Då menar jag att jag som ägare också skall föregå med gott exempel. Med lite glädje och mycket vänlighet kan man komma så långt.......

Dagens fråga.......

...... har Du lutfisk och / eller grisfötter på ditt Julbord?

Vattenhål....

på grund av regn, har jag upplevt flera gånger.
 
I Hamburg kom det så mycket regn att brunnslocken i gatan "sköt i höjden" och det bildades fontäner lite här och där. Då var det livsfarligt att ge sig ut och gå, radion varnade och man uppmanades att stanna hemma. Vi öste vatten för brinnande livet för att inte få in det i våningen, grannar kom med elektriska pumpar och sandsäckar......

På Orust regnade vägen bort.

Vid Odenplan försvann trotoaren och det blev ett stort hål.

Nu, idag, har
vägen till Landvetter rasat, Mölndalsån har svämmat över så halva Mölndal är avskuret......

Jag tycker så synd om de som drabbas! Det är obehagligt med översvämningar för det förstör så otroligt mycket. Allt blir så "sjukt".... efter vattnet kommer skiten.... och möglet .....och problemen!!!

Blir det färre kvinnliga chefer nu?

... det är rubriken till Aftonbladets "fråga idag".... 

Frågans formulering kommer sig av att regeringen
slopar krav på jämställdhet, att hälften av nya statliga toppchefer skall vara kvinnor.

Det finns ett svarsutrymme för kvinnor och ett för män .....
Svarsalternativen är rätt och slätt  JA eller NEJ.

Det som är intressant tycker jag är att när jag kollar statistiken på hur kvinnor respektive män har svarat så visar det sig att männen har större tillförsikt i att det INTE kommer att bli färre kvinnliga chefer.

Totalt redovisas 12.816 svar

fördelat enligt:

Bland KVINNORNA : Ja 56,8%   Nej 46,4%
Bland MÄNNEN:         Ja 46,4%  Nej 53,6%
Slutsats:    Män tror mer på den "kvinnliga kompetensen" än vad kvinnorna själva gör, och detta i sammanhang som har med chefsskap på toppnivå att göra....


Dagens fråga är.....

..... hur hanterar du en present / julklapp som DU absolut inte tycker om eller vill ha?


Tackar Du och tar emot som om det vore "det bästa".... Säger Du ifrån och frågar efter kvittot, för Du vill byta?


Rapplig.....

..... är ordet för hur jag känner mig just nu. Kalk och skit i axlarna, seninflammationer även i höfterna - synliga på röntgen. Fortsatt sjukskrivning, ny medicin och så skall det kopplas in både Ortoped och Reumatolog. Hur kul som ......

Jag tror jag drar en säck över huvudet och vaggar i en spökdans.

Dagens fråga.....

Amaryllis, Azalea, Hyacint eller Julstärna......

Vilken är DIN julblomma nr:1 ?


Mot.....

...... doktorn. Nu skall jag få höra vad som sägs om "min kropp".... Hoppas innerligt att det inte finns några "stora fel" i skelettdelarna / inne i lederna utan att det sitter i det "mjuka". Mjukdelarna är lättare att få att läka.... 


Nervös är jag i vilket fall som helst...


Stina Ekblad.....

.... tycker jag mycket om!
Hon verkar vara en "bra människa".  Jag har ett så starkt minne av henne som Tintomara i Drottningens Juvelsmycke. Senare har hon väl gjort annat som inte alls slagit hos mig men .... jag gillar henne.

Har Du inget för DIG imorgon, den 7/12, tycker jag DU skall passa på att gå och lyssna på henne....
Teater Accent håller sig framme igen. (boka biljett via ett mejl, och hämta direkt innan "föreställningen" börjar..)
 
Själv skall jag "fira jul" med en stor samling "arbetskamrater", ca 1500st. Fast helst hade jag gått och lyssnat på Stina, enkelt och i lugn och ro......

Julgran eller INTE Julgran.....

...... Det är dagens fråga???

Böcker och boklistor....

..... är alltid lika intressant.

Vad är det egentligen som gör att en bok kan betraktas som en "bra bok"?

Jag vet bara att jag är en konsument av böcker i "alla genrer". Men jag slutar aldrig att förundras över den allmänna oppinionen gällande böcker. Hos
En liten Tant har ett inlägg gällande "Alkemisten" väckt många tankar. Själv menar jag att just den boken är en av de böcker jag aldrig kom riktigt underfund med. Inte heller har jag förstått mig på "Sagan om ringen - serien" och  inte heller "Harry Potterböckerna". Da Vinci koden fick också vara för min del.... Sorry Brown!
 
Ibland får jag känslan av att det är mer Författaren än böckerna och deras kvalitet som gör att de hamnar på diverse boklistor. Kan det då ha att göra med förlagen mer än innehållet? Förlagen har pengarna att göra marknadsföringen. Förlagen avgör vilka böcker och när ... de skall ges ut som pocketupplaga. I min värld styr de väldigt mycket, eller har jag förstått något fel?

"Ninas resa" av Lena Einhorn fick Augustpriset 2005. En bok som väl då borde betraktas som en bra bok?!? Men inte heller den greps jag av på ett enkelt sätt. Jag har läst den, men jag lade den ifrån mig och läste annat in i mellan.Viktig ansågs den dessutom vara, frågar mig då nästan - För vem? Kvalitativt menar jag att det finns många andra som är viktigare just vad det gäller att beskriva upplevelser från 2:a Världskriget. Däremot Jerzy Einhorns berättelse om det egna livet läste jag i ett sträck. Fick den något pris? Inte vet jag..... men den boken grep tag i mig.

Men ok, en fördel med listor och priser i olika tävlingar kan kanske vara att namnen/titlarna på både Författarna och Böckerna synliggörs och på det viset kanske man hittar sina pärlor..... Men hur gör man för att hitta alla andra pärlor??? De författarnamn som ALDRIG dyker upp i större sammanhang, men som verkligen producerar just pärlor....

Och för den delen, vad är kvalitet i boksammanhang? Vad mäter man mot? Vem har sanningen gällande bra eller dålig?

Nej, jag tycker det är befriande att vara subjektiv i förhållandet till böckerna. Jag tänker fortsätta med det .... länge! Fortsätta att bara tycka......

Dagens Fråga.....(-or)

Dina Lussebullar........ skall det vara med eller utan Saffran?

                                         Skall det vara med eller utan Russin?


Putumayo World Music.....

..... står för min "öronfägnad" nu på förmiddagen. Women of Africa skivan är den jag lyssnar på just nu.

Kvinnliga artister från bl.a Syd Afrika, Benin, Cap Verde, Madagascar, Kamerun, Zimbabwe,Elfenbenskusten mm. Skillnader i musikstil, ja, det är det som gör skivan så härlig. Mjukt, musikaliskt och lite rogivande samtidigt som den ger energi.. Precis vad jag behöver!!!

Sen får det bli både Africa (blandad, även med manliga artister och från andra länder) och Latin Groove..... då kanske jag kan "svänga loss" ordentligt....?!  :)

Piller....

..... behövs helt klart för att hålla det "onda" borta ur mina leder, men min mage vill inte ha dom. Med andra ord, det blir nog som vanligt. Bara att "tiga och lida"....
Det känns så dumt. Hittills är det inte många som förstått hur jobbigt det faktiskt är, det där med att inte klara tabletter. Inte en enda läkare har tagit mig på allvar hittills. Nu har jag i alla fall kämpat "kuren ut" ,med både "Alve och voltaren". Ett tag trodde jag att Alve och jag var kompisar, men jag trodde fel.  Eller så beror det på att den "andre" redan har ställt till det?!? Nu har jag i alla fall bestämt mig för ett par helt tablett fria dagar och så får jag väl börja om igen... *suck*

En härlig helg.....

... har det trots den "trötta" kroppen varit. Sonens besök gjorde susen! I och för sig har vi inte gjort så mycket men själva samvaron var av värde. Sova länge.... småprat vid"långfrukosten" .... kommentera tidningen.... hyra en film och bara slappa i soffan..... mmmmmm..... det är inte så mycket som behövs för att det stora "lugnet" skall återinfinna sig. Nu är han avvinkad vid bussen som skall ta honom tillbaka till hans "vardag" i skogen, vid den stora sjön. Alltid lika svårt att ta avsked....det har vi båda två.

Men det dröjer inte så länge innan vi är jullediga båda två och mormor kommer på besök. Det ser vi fram emot, alla tre!

Dagens Fråga

Är det vita, röda eller svarta ljus i din adventsljusstake?

Helg-lycka.....

...... är att sonen har kommit på besök!

Nu skall vi ha lite "kul"¨på sta´n. Vi skall gå på span......  Efter julkappar och presenter.......

Dagens Fråga .... 2

Är GLÖGG, gott eller äckligt?

Dagens fråga.....

..... Vad väljer DU???

Aftonbladet   eller  Expressen

....bokstavskombinationer....

..... möts man av ibland då man vill skicka en kommentar på vissa bloggar. För det mesta klarar jag av att särskilja tecknen och få till det så att kommentaren kommer iväg...

Men, ibland är det svårt,om jag är trött, har fel glasögon eller om mörkret är starkare än ljuset där jag sitter och skriver.

Va´, vet DU inte vad jag menar?

ijnglz,yjklma,pmfuerd.... är tre exempel på kombinationer som jag stött på idag.

Nyss dristade jag mig till att klicka på den blå "rullstolssymbolen" som var bredvid "skrivutrymmet" för bokstavskombinationen, döm om min förvåning..... Då kom först ett "sorl" av en mansröst på engelska ur högtalarna och sedan en mer distinkt kvinnoröst som sakta och tydligt läste upp ....... two....six...five....nine....nine....two....three......"mansröstsorlibakgrunden"....... (kvinnorösten)....once againe......two....six....five....nine....nine....two....three...... och så blev det tyst!

Jag är inte ett dugg klokare och inte ser jag bättre heller.

KAN NÅGON VARA SNÄLL OCH FÖRKLARA fören gammal och hjälplös Ca???

World AIDS Day

1:a December är World AIDS Day, i år för 13:e året.

Ett mål som finns uppsatt är att STOPPA AIDS till 2015..........

Små som stora penningbidrag i en "bössa" någonstans, där DU ser den, kanske gör det möjligt att nå det målet.

Ägna gärna en tanke åt skillnaderna i förutsättningarna, ur ett VÄRLDS perspektiv, och vad det innebär.

DEN TANKEN ÄR DESSUTOM GRATIS!


Kanske kan den leda till handling?