Sonen är en pärla...

Jag har just pratat med sonen i telefonen. Som vanligt var det ett bra samtal. Han är redig den grabben
Inte fyllda 19 och så ställer han upp på att mamma flyttar hemifrån, mer än 40 mil bort, till andra sidan landet....
Han jobbar heltid, tränar och sköter det han ska´.

Kan inte tänka mig en bättre sort, än den unge som jag har!!!!

Lång måndag.....

Det känns, när jag gör lång dag på jobbet. Jag blir trött (och irriterad)!

Går hemifrån 07.15 och kommer hem kl:19.00.

Däremellan är det massor av människor, stora som små och alla vill ha ett leende, lugn och ro os v.
Dessutom en arbetsgivare som är mycket tydlig i sina krav på lönsamhet. Men hur är det nu, med förutsättningarna, är det uppnåeliga krav?

Blir lite konfunderad när det "ojjas"över att det gått bort dagar i april på grund av Påsken samtidigt som alla anställda skall sitta 40 timmar/ år i möten??? Det är faktiskt en arbetsvecka per person som går åt till mer eller mindre effektiva sammankomster.

Hmmmm..... visst är det bra med information o s v men behöver det gå så mycket tid till kringsnack?
Hur är det egentligen med budgeten? Jag är nog naiv men jag trodde att just "helgdagar" var en delförutsättning just när man la budgeten. Dom är ju lika "fixa" som alla möten... Man vet t o m om dom flera år i förväg, om man kollar kalendrarna.

Hi hi.....

.... Nej, det är inte JAG som skall köra motorcykel utan L. Hon gör slag i saken och ger sig själv en "present".

Som 40+ har det tagits MC-lektioner och nu även köpts en MC. Det tycker jag är kul!

Att våga, att satsa är väl aldrig för sent?

Speciellt inte om man inte "bryr sig" för mycket om vad omgivningen tycker och tänker utan ser mer till sig själv. Egen drivkraft och egen insats, då blir det säkert rätt.

Rolig söndag....

Ja, trots det här tröttsamma funderandet över mobiltelefoner, mobilabonnemang och funktioner hit och dit så har det varit en rolig söndag.

För mig i alla fall, fast jag får lite dåligt samvete då jag läser på andra bloggar hur jobbigt det kan vara för en del nu när våren är här. Jag är pollenkänslig men det klarar jag med tabletter och spray i måttliga doser. Jag började med en promenadrunda....igen. Samma som igår, och det var lika fantastiskt vackert idag. Sedan blev det frukost och galopp på sta´n med en go kopp kaffe som final.

Efter middagen, som jag inte behövde vara mer delaktig i än att jag stekte kotletterna, for vi ut i bil för det skulle "köpas motorcykel"!!! inte precis varje dag man åker en sväng och köper motorcykel. Men nu är det gjort och hon som skall köra den är mer än lycklig...

Ja, det blev en rolig söndag, idag.....

Åhhhh..... jag blir så trött!!!

Nu har jag suttit här en bra stund och försökt fördjupa mig i informationen om mobiltelefoner och deras funktioner. Det är inte lätt må jag säga, så många tomma ord. Ja, just precis, för mig blir de verkligen tomma eftersom jag överhuvudtaget inte förstår en bråkdel av alla förkortningar.

Dessutom har jag försökt komma fram till något som skulle kunna vara ekonomiskt fördelaktigt gällande ett byte av mobilabonnemang. Och då står det klart att jag inte har så mycket att välja på eftersom jag är starkt beroende av en mycket god täckning över landet....

Jag gillar  inte att inte förstå, för då kan jag inte välja och än mindre kan jag ju välja när det inte finns något att välja på.....

Nä.... jag blir vid det som är. I alla fall ett tag till....

Underbara Lördag....

Idag blev det en så´n där bra dag, som man önskar sig ibland. Sov gott och vaknade pigg och glad. Inget ont, inget tungt i tankarna och inget jobb som pockade på närvaro i någon form.

Solen sken från en klarblå himmel..... IGEN!!! Underbara ljus och klara luft.

 Efter en slät kopp kaffe gick vi en långpromenad, längs Södermälarstrand - Bergssunds strand - Hornsgatan upp.... Stannade till i blomsteraffären och köpte lite växter till balkongen, och så hem.
Frukost som smakade alldeles förträffligt. Plantering och pyssel och så en tur till Systemet och ICA.
 
Men hoppsan... tiden bara rann iväg... Full fart på apostlahästarna mot hörnet Götgatan / Åsögatan där en mycket god vän väntade för att följa med på det
Normala förlagets ettårskalas. Vi kom i tid så vi kunde beskåda det fina kakbordet som stog uppdukat, dessutom hann vi växla ett par ord med innehavarna innan det började droppa in fler gratulanter. Barn och vuxna och en och annan hund i salig blandning. Inköp av ett par böcker hanns med innan det var dags att promenera hemåt igen. Det var min tur att stå för matlagningen så väl hemma var det bara att sätta igång vid spisen. "Biff Marsala med Sesamfrön" kallades anrättningen i kokboken som jag sett ut. Lite pyssligt men..... det blev gott!!!

Nu är det bara lugn och ro som gäller, Mozart spelar och här sitter jag.

Ååå, det blev en alldeles väldigt lugn, skön och bra dag.

9 timmar....

9 timmars sömn var vad min kropp och den stackars själen ville ha och behövde.
Det är en speciell känsla att vakna, av sig själv, utan väckarklockestress. Att komma igång på det där lite lättare sättet.... Dessutom blir jag så glad då solen skiner. Färgen på himlen är oslagbar.
Det är som ett foto utanför fönstret, som ett vykort.

I morgon....

.... skall jag sova till dess att jag vaknar, städa, springa på sta´n och festa!

Jag längtar ........

Resfeber...

... är något jag alltid har haft problem med. Nu är det så dags igen. Om 2 timmar går tåget mot Göteborg och istället för att packa väskan sitter jag här, läser bloggar, lyssnar på musik och filosoferar i största allmänhet. Det är bara så att jag inte kan ta mig samman och gå mot väskan.... Vad det är som gör det har jag ingen aning om. Någon slags "oro" är det i alla fall. Tror jag skall testa ett av mina magiska Paradis-Piller.... i ett stort glas med Latte. Eller går det bättre om jag byter ut Mozart mot Rigmor & Nisse (Gustafsson & Landgren) ?

Mirakelmedicinen.......

Stafett-pinne i Blogstafetten från Handlar om mig.....Jag, en världsberömd - framgångsrik forskare har hittat en kemisk lyckträff.......

"Paradis - Pillret"

Paradis-Pillret är en genomskinlig kapsel fylld med ett granulat. Granulatet är små, små kulor i flera färger, regnbågsfärger.

Paradis-Pillret är magiskt med mängder av olika effekter. Allt beroende på hur det används.

Paradis-Pillret har både verkan i kroppen likväl som utanpå.

Paradis-Pillret är billigt och köpes med fördel i storpack, hållbarheten är obegränsad.

Paradis-Pillret har inga kända biverkningar.


INDIKATIONER för användande av Paradis-Pillret ( oberoende av ålder, kön, vikt och sexuell läggning) ;

Invärtes

Munhåleproblem,
som Karies, tandlossning, svamp, blåsor och eller dålig andedräkt.

1 kapsel delas och granulatet löses i 5 - 10 ml vatten. Efter tandborstning och mellanrumsrengöring hålles lösningen i munnen och silas mellan tänderna i 1 minut. Spotta sedan ut och undvik att skölja med vatten.....

Tandblekning,
3 kapslar pressas in i din tandkrämstub. Sätt på korken. Koka tuben på svag värme och kyl snabbt . Innan användning skakas tuben kraftigt. Borsta som vanligt. Använd inte läppstift under pågående behandling men då du gör din utvärdering av effekten är det viktigt att du har ett läppstift / lip gloss med en varm röd ton.

Sömnproblem & Oro eller nedstämdhet ,
1 kapsel delas och granulatet löses i ett glas ljummen mjölk (fungerar även i icke-komjölk-produkter).
Drickes i små klunkar samtidigtsom den önskade effekten tänks i medvetna tankar som   t ex.
- Jag känner lugnet komma med värmen....
- Jag känner tröttheten skölja över mig som en våg....

Förstoppning / Diarrée
2 kapslar föres upp i ändtarmen.
Ligg ned på rygg med benen upp, lämpligtvis mot en vägg, med en kudde under rumpan för att förhindra att kapslarna lämnar tarmen. Kniiiip med stjärtmusklerna och räkna till 300, baklänges.
Effekten är garanterat snabb och varaktig.

Öron / Näs och Halssjukdom
1)
Öroninflammation , Hörselåkommor samt Vaxpropp.
1 kapsel stoppas försiktigt in i det värkande, onda eller kliande örat. Böj huvudet åt andra hållet, stå på ett ben och hoppa lätt.

2) Näsa / Bihålor
A.. 4 - 6 kapslar löses i kokande vatten, i handfatet eller en liten balja. Sitt bekvämt på en stol, luta huvudet framåt - täck med en handduk - och andas in ångorna i 5 minuter. Därefter snytes näsan ur.
B.. Önskas extra effekt föres en kapsel in i vardera näsborren (att rekommendera vid hösnuva / pollenallergi). Effekt inom 1 timme och behandlingen kan upprepas efter en vecka.

Hosta, Astma och andra andningsbesvär,
se Näsa / Bihålor A.. minus snytningen. Stå sedan framför ett öppet fönster, djupandas och "rita" sedan små cirklar i luften med båda armarna, rakt ut från kroppen i axelhöjd.

Utvärtes

Separera granulatet från minst 10 kapslar i färgordning och förvara i lämpliga förpackningar ( t ex tomma små kryddburkar) torrt, i rumstemperatur och i skydd för dagsljuset.

Muskel / Ledvärk
De gröna kornen blandas med en fin "Extra Virgin Olivolja" till en slät gel. Massera sedan in gelen på det smärtande området. Sätt sedan på en "Lugn Favorit" och rör dig långsamt till musiken...
OBS!!! Undvik rörelser som smärtar...
Pardans med tät kroppskontakt är att föredra om man önskar snabb och varaktig effekt.

Övervikt / Undervikt
Lika delar gula och oranga korn blandas och hälls i din favorit-Body Lotion. Skakas kraftigt! Används dagligen efter dusch på fuktig hud. "Klappa" in lotionen i huden på de områden av kroppen där du önskar en förändring. Sker lämpligast framför en helkropps-spegel.
Den magiska formeln gör att dina celler påverkas på djupet. Vid för stort antal fettceller i vävnaden reduceras antalet celler per dag och användning, likväl vid undertal av fettceller då nybildningen aktiveras.
OBS!!! Denna behandling bör ej kombineras med fysisk aktivitet.

Fotvård
Självsprickor, liktornar,nageltrång, vårtor och svamp mm.
De blå och lila kornen fördelas och blandas kraftigt i en gröt gjord på havregryn,yoghurt, honung och olivolja. Fördela i två stycken 2 liters fryspåsar. Trä en påse på vardera foten. Tejpa mot vristen så att ingen luft kommer in. Sätt på gummistövlar och gå i trappor i minst 10 minuter. Skölj med ljummet vatten och torka noga med ren handduk.
Under behandlingen peelas  fotens hud så att den blir oslagbart mjuk......

Emotion / Relation

För att höja "attraktion och sexlust" lägges de röda kornen på en assiette och tänds på med tändsticka. Brinntiden är ca: 6 timmar. Röken är svagt väldoftande och stimulerar berörda center i hjärnan. En blandningav röda och gula korn kan även med fördel blandas i favoritdrycken och eller användas som "krydda", istället för salt och peppar, i den omsogsfullt och väl tillagade "kärleksmåltiden".
En kombination av dessa användningssätt har en rent trollbindande och passionsartad effekt i rätt miljö, och med "rätt" person....


Detta är bara några valda delar av produktbeskrivningen som i dagarna skickats in till Läkemedelsverket.
Användningsområdena för produkten Paradis-Pillret är många och näst intill obegränsade samtidigt som riskerna är små och få...  Ju mer fantasi och tankekraft användaren besitter, desto bättre!!

*********************************

Pinne vidare till Ediets;

Det är Val i år. Att vi svenskar tänker blått, röstar rött, äter grönt och jobbar svart är väl känt. Hur ser Du på det????


Nu är pajerna klara

Pajerna jag gjort inför Påsklunchen på torsdag ser fina ut. Hoppas de kommer att smaka gott. Jag känner mig "pigg somen mört".... Ämnet jag fick att skriva om var riktigt roligt. tror jag får ta penna och papper med i sängen och klura lite.....

Oooopsss....

........ jag lyckades fånga min stafettpinne i Blogstafetten, mitt under mitt  "spenatpajslagande" inför torsdagens påsklunch på jobbet. Det är "Handlar om mig" som givit mig ett festligt ämne.
Jag skall genast sätta mig och fundera över mitt uppdrag.......