Jag har ett "hål" i mitt hjärta....

.... min älskade pappa har somnat, för att aldrig vakna mer!!!

Saknaden är så stor, jag förstår det inte än ........

Sjuk....

.... är det värsta jag vet att vara. Inte nog med min "prakt-allergi".... jag fångade upp en "praktförkylning" också. Rösten har varit allt annat än vacker de sista dagarna, nu hostar jag och snörvlar också.

It´s not fair!!!!

Varför just JAG?

Kan inte virusen och bakterierna hitta en annan kropp att slå sig ned i?????

Slutet på

I morse då jag kom ut genom porten hann jag bara gå ca 20m innan jag såg "Bruno Brunråttas" polare Bernt. Han låg död, överkörd med krossad skalle, mitt i gatan!!! Inte mer än 20 meter från en överfull papperskorg.......

Jag har aldrig, någonsin, oavsett var i Europas storstäder jag har befunnit mig, sett så många råttor dagtid som jag har gjort under det senaste halvåret här på Söder. Det är lite av "poängen" med mina två tidigare inlägg. Vi svenskar tror vi har hög hygien nivå, ren miljö och och och .... men jag är inte alls så säker längre. Någonting viktigt har ändrat sig, bara under de sista åren. Jag gillar inte det jag ser .....


(Se även tidigare inlägg om "delikatess-snusk")

Brunråttan jublar......2.

Hi hi.... hittade en tidning idag, med ett svar på"varför är det så skräpigt?"

EN förklaring är att de som skall tömma tunnorna inte kan komma fram, fram till tunnorna alltså. Hmmmm... nej kanske inte mellan 11.00 - 16.00 när alla andra människor är där, det är klart, då är det trångt och så är problemen störst på helgerna och då är personalen ledig. Men...... håller det som argument? Jag och mina polare Brunråttorna är i o f sig tacksama för detta, för skulle "städpatrullerna" komma på kvällar, nätter eller tidiga morgnar då skulle ju VI bli störda, bortjagade och kanske dödade. DET vore ju en hemsk tanke, eller hur?

ANDRA förklaringen var att det är "människans skyldighet" att ta hem soporna om det är fullt i tunnan. Det är faktiskt INTE TILLÅTET att vara ordentlig människa och ställa sina sopor bredvid sopkärlen.Men.... håller det som argument?

Hi hi, jag och en kompis trotsade trots allt klockan idag. Vi var lite sugna på något gott, trots att klockan var bara 20 minuter över 7 på morgonen. Vi hade kvartat nere vid Slussen och tog oss upp på Slussplan. Härligt ställe, som bara blir bättre och bättre. Vi började med att kolla under "Vagnen" där de säljer "Stekt Strömming". Gissa om vi hittade godis? Japp, massor....bara att ta för sig. Kompisen blev sugen på lite norrländska delikatesser, "Suovas" och drog in under den "Vagnen". När han kom tillbaka rullade han nästan. Så kom vi på att vi ville ha lite efterrätt. Vi skärpte till oss, spanade och spejade bort mot frukt och grönsakshandlaren som höll på att slå upp sitt stånd. Gissa vad vi såg? En hel back jordgubbar. Vi pilade dit och fick oss ett par stora röda fina bär. Det var verkligen smaskens....

Nej, jag är allt rätt glad att människan låter soporna ligga. Människan är snäll av naturen, så det så!!!   :)

Brunråttan jublar.... 1.

Så har det då varit vackert väder i flera dagar. Stadens innevånare och även en hel del utsocknes jublar och går ut. Ut på tur i staden, den vackra.

Naturligtvis vill  dom njuta av vackra vyer, vem vill inte det?!? Dom, människorna alltså, söker sig till parker, grönområden och andra "sitt - och - titt - vänliga" ställen. Många har med sig både så´nt man kan äta och så´nt man kan dricka. Dom ordnar picnic både här och där.

Lägligt nog bedrivs det just nu en annonskampanj i staden om "alla de heta" papperskorgarna som finns utplacerade på strategiska (eller ostrategiska ?) ställen. Många av människorna har bevisligen sett kampanjen och hittat papperskorgen ....... men det hade tydligen även andra människor gjort för där är det ofta FULLT!!!!!! Dessutom är formatet lite moderniserat (skall smälta in bättre i stadsmiljön) och "korgen" är försedd med tak för att hindra fåglarna från att göra taberas på innehållet. Det innebär att t.ex en Pizzakartong inte går ner utan att vikas /demoleras. Då gör människan det, viker till den så att den går ner i papperskorgen...... men oj, då blev det ju ... just det, FULLT. Då är människan snäll och lägger sina sopor bredvid papperskorgen, närmare än så går det ju inte att komma.

Människan är snäll av naturen, det har jag alltid sagt! Man underlättar verkligen för mig och mina polare. Vi brunråttor på Söder har genom människans vänlighet "dukat bord" med bästa utsikt, det ni.... Jag brukar alltid tipsa mina polatres släktingar om bästa ställena för att få sig ett skrovmål. Ta Mariaberget som exempel. Uppe på Monteliusvägen är det bara att välja och vraka. Möjligtvis i konkurens med fåglarna men det brukar mest vara de "små" som är där uppe. Är man lite lat av sig behöver man inte ta sig ända dit upp, det räcker att gå i människans fotspår, jag menar samma väg... för det är som en snitslad bana ... fylld av godsaker. Ibland räcker det med att ta sig till Mariatorget, man behöver inte ens klättra uppför berget, utmärkt för de lite äldre rådisarna som inte är så allerta i benen längre.

Tanto är ett annat område som är helt sagolikt, där är det bara att ta för sig , det räcker åt alla!!! Och det bästa är,godsakerna får ligga kvar, i flera dagar ! För människan är lite "trött" och har så ont om pengar att man städar bara då och då, framförallt inte på helgerna, då vill ju människan vara ledig.

Ja,  jag måste säga : - Det blir bara bättre framåt natten och framför allt har det blivit bättre för oss brunråttor under de senaste åren.

Tack människa, för att du stödjer en Brunråtta ....... varje gång du missar en papperskorg med dina picnic-rester....  :)

Ojj....

så fort det gick... Nu har inte björken på gården "musöron" längre... dom är betydligt större.... :)
Makalöst och märkligt att naturen kan "sätta en så´n fart", bara på ett par dagar byter den kostym - totalt. Nästan så att det kan höras hur det "knakar"....

Underbara ljus....

Jag blir alldeles betagen av hur vackert det är. Björken på den lilla gården utanför fönstret har bara idag fått små små "gröna musöron".Blommorna på balkongen är vackert fräscha, inte torrt överblommade eller förvuxna. Solen på den klarblå himlen gör mig så glad. Vilken känsla det var att komma hem och riktigt längta efter att få byta om till något lättare.....
Nu gäller det att börja ta vara på kvällarna. Hi hi...... :)

Vad är "människovärde"`?

Jag sitter här och funderar över begreppet "människovärde". Vad står det för?
Har det en global betydelse eller är det som med "sanning",  en lokal / regional/ kulturell / religiös tolkning som gäller?Sovovana...

Nu sitter jag här igen. Känner den välkända rastlösheten komma smygande.... i höjd med fotknölarna. Vad är det som gör att det är så?Att jag, så snart det börjar dra ihop sig till sänggående, blir såotroligt rastlös?

Jag är trött. Jag har gått en kvällspromenad för en dryg timme sedan. Jag har inte ätit.....
På Tv är det "Osbornes" och det tycker jag egentligen är ganska trist, men bara för att jag känner rastlösheten komma hamnar jag naturligtvis i soffan.... (NU slet jag mig och gick till datorn istället)

Varför, är det inte naturligt för mig att gå och lägga mig i lugn och ro och somna som vanligt folk?
Nej,nu kommer jag istället på en massa trevliga saker jag  skulle kunna göra......

Hmmmm!!