Vad är skillnaden.....

----mellan män och kvinnor i politiken?

Kan inte låta bli att fråga mig det efter det senaste "rabaldret" runt statsministern och hans medarbetare.

Lars Danielsson var som en terrier, han har kanske inte ens släppt taget ännu.

Reinfeldt har "tappat" 3 kvinnor under sin regeringsperiod hittills ...

För något år sedan, tror jag att det var, vinglade
en m-politiker omkring på Stadsgårdskajen, vid Patricia, i Stockholm. Han hade ett litet barn i barnvagn, nonchalerade ett rödljus och klarade inte trottoarkanterna. Herrn i fråga  var så pass vinglig att en kvinnlig vakt vid nämnda party-båt ingrep, med tanke på barnets säkerhet i barnvagnen. Efter turer i domstol slutade det med att den kvinnliga vakten blev dömd och fälld medan den vinprovande och vinglige riksdagsmannen friades helt. Så vitt jag vet är han fortfarande "still going strong" med sina uppdrag.

Gudrun Schyman och Mona Sahlin har fått hålla i hattarna för runt dom har det stormat ordentligt .... men ....  Anna fick lämna SSU efter sin "Crazy-night with a fight" !  Björn Rosengren rumlade runt och blev utnämnd till landshövding som tack, även om det var då.... 

Hmmmmm ..... tror jag tar och funderar lite mera.

Kommentarer
Postat av: Inga M

Du har ju rätt! Har inte tänkt så, men visst har Du rätt. Det är skillnad på vem som åker dit och inte! När kvinnor dabbar sig så blir underlaget plötsligt teflon och det är bara att halka ut så snart reträtten är fixad.

Postat av: Annaa M

Kanske är männen bättre på koderna i den politiska världen, inte så konstigt eftersom de naturligtvis av tradition är manliga. Mona kan nog koderna, men kvinnor i makten har ofta fler fiender än männen.

Sen måste man väl komma ihåg att nuvarande statsministern inte har ingått i en maktapparat, har därför inget nätverk ur denna att ta av, det är inte underligt att det blir felrekryteringar. Det är en stor skillnad jämfört med socialdemokratin.

2007-11-01 @ 22:47:45
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Ca > Inga M

Mmmm.... det retar mig till vansinne.Vet inte ens om jag tycker reträtten är fixad i alla lägen.... :)

2007-11-02 @ 10:56:26
Postat av: Ca > Annaa

Kan så vara..
Kvinnor ter sig nog som större "hot" i den manliga sfären och är betydligt enklare att göra sig av med.

2007-11-02 @ 10:59:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback