Dagens fråga är.....

..... hur hanterar du en present / julklapp som DU absolut inte tycker om eller vill ha?


Tackar Du och tar emot som om det vore "det bästa".... Säger Du ifrån och frågar efter kvittot, för Du vill byta?


Kommentarer
Postat av: Nadia

haha jag skulle lugnt be om kvitto, det har jag gjort flera ggr : $

Postat av: Annaa M

Det är ju långt ifrån alltid det går. Min mamma köper julklappar hela året, på rea, på fyndresor till Ullared. Ingen chans att byta. Förra året fick båda flickorna totalt oanvändbara saker som ligger undanstoppade. I år vet jag att inköpen är gjorda i Ullared igen och bävar...
Bytte ett halvt dussin tallrikar en gång som samma moder köpt. Hon tyckte de jag samlade på var fula och bytte helt enkelt sort. Jag krävde kvittot och fick höra i åratal sen hur elak jag varit.
En av döttrarna talade häromdagen om hur besviken hon blivit av en vanlig enkel pyjamas hon fått av mig för ett par år sedan. Det var rosa ränder i tyget! Hade hon bara bett om kvittot och bytt till svarta strumpor i stället så hade förmodligen inte händelsen legat och gnagt!
Så man kan nog inte säga något generellt...

2006-12-12 @ 18:23:39
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Ca > svarar

Nadia: Det tycker jag är bra att göra. Viktigt är väl att man inte sårar den som gav... :)

Annaa: Förstår precis vad Du menar. Jag har trots allt trimmat in en form av "vidareanvändning" av det som inte passar. Ger bort eller "säljer"... Formuleringar kan vara så avgörande,mottagaren av ett "budskap" är ju den som tolkar..... Viss försiktighet är väl aldrig fel, men ibland behövs rakheten.

2006-12-14 @ 09:10:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback