MARIE var den som gissade rätt......

..... bland mina 5 "sanningar".......


1) Jag har suttit på en toalett, där det fanns en bomb i papperskorgen.  SANT!!

Sommaren 1980 (före mobiltelefonernas tid)skulle jag möta en väninna på en Bistro i Paris. Jag väntade därinne som vi avtalat, och behövde gå på toaletten, vilket jag också gjorde. Klockan gick och min väninna dök inte upp så jag gick ut på gatan för att titta lite i skyltfönster medan jag väntade. DÅ SMALL DET!!!!!! Jag klarade mig helskinnad men chockades. Två dog och flera skadades allvarligt. Min väninna dök upp en kvart senare och tog hand om mig...... Dagen efter stog det i tidningen att bomben med största sannolikhet varit placerad i papperskorgen på toaletten........

2) Jag har sovit med en pistol under huvudkudden i en lägenhet på Ile de la Cîte.  SANT!

Sommaren 1982 låste jag och min väninna (samma som ovan) oss ute från hennes lägenhet. Reservnyckeln fanns ute i Normandie och skulle komma dagen efter. Vad göra? Jo, vi fick låna en lägenhet (som Ernest Hemingways barnbarn, Margaux tidigare ägt) av den dåvarande lägenhetsinnehavaren. Han gav oss en pistol. Det var en stor lägenhet och mycket varmt så man ville kunna ha fönstren ut mot Seine öppna. Just då härjade en liga inbrottstjuvar (fasadklättrare) i de "finare kvarteren" och vår välgörare tyckte vi behövde något att försvara oss med, OM det skulle komma objudna gäster. Det blev jag som fick ha pistolen under huvudkudden den natten......  :)

3) Jag har blivit visiterad och förhörd av polis efter en kidnappning.  SANT!

I mitten på -70 talet var jag hos mina släktingar på besök i Paris. Jag hade lovat att hämta min kusin i skolan på eftermiddagen. De bodde flott och med rika grannar. När jag kommer ner på gatan och har rundat hörnet ser jag hur en svart bil som kommer upp ur ett parkeringsgarage stoppas av maskerade män. Chauffören slits ur bilen och slås till marken samtidigt som ytterligare en man dras ur bilen och förs till en annan bil av de maskerade männen..... Allt gick fort som blixten! På bara ett par minuter vimlade det av poliser överallt. (Portvakten hade sett det hela och larmat direkt.) Eftersom jag stog där jag stog blev jag direkt omhändertagen och visiterad av polisen. Chockad och med en dålig franska i bagaget så kunde jag inte göra mig förstådd, dessutom hade jag inget pass med mig. Direkttransport till polishuset....förhör. Det tog lååååånga timmar innan mina släktingar fick hämta hem mig igen.

4) Jag har fastnat ensam i en hiss (på varuhuset Alsterhaus) med Bono.    SANT!

Jag bodde i Hamburg under -90 talet.  En dag då jag var på Alsterhaus och skulle titta efter en födelsedagspresent till en väninna klev jag in i hissen tillsammans med en man för att åka upp ett par våningar. Vi kom inte så långt förrän hissen stannar. Jag och mannen tittar på varandra och börjar prata. Han trycker på larmknappen och frågar samtidigt om jag talar tyska och så pekar han på telefonluren på väggen. Jag svarar ja, och tar luren...... när jag väntar på svar säger han att jag skall be dom skynda sig för han skall till Restaurangen högst upp på en intervju. Jag framför det han sagt och vaktmästaren säger att de skall skynda sig. Det tog kanske 10 minuter innan hissen kom-igång -igen. Vi pratade om allt möjligt, han berättade att han varit i Sverige och han tyckte jag var "cool" som flyttat utomlands ensam med sonen för att jobba. När vi blir utsläppta  och skall säga hej då, räcker han fram handen och presenterar sig. Han tackar för det trevliga samtalet och ler när han vänder sig och går mot restaurangen. DÅ först DÅ....trillar poletten ner.... Jag och Bono ensamma i en "fastnad hiss".... och det var sant!


5) Jag har blivit knivhotad och rånad på en toalett på Centralstationen i Köpenhamn.    FALSKT!!!!!

Det var det min kompis som blev då hon var ute och tågluffade........Jag är som en magnet på dramatik. Jag har haft privilegiet att få vara med om så mycket i mitt liv. Som tur är har det för det mesta slutat bra.......   Ni skulle bara veta ....... :)

Kommentarer
Postat av: NewMe

Jasså, du antog utmaningen? Har sett den i flera dar men inte velat delta, ingen känner ju mig. =D

Skönt att somna på soffan, hoppas att du känner dig bättre nu. (kan själv inte somna på soffan, är avis på dom som kan) =)

Postat av: Ca

Japp, jag tyckte det var kul ...... just att ingen egentligen "vet" utan bara kan gissa!!!

2007-01-10 @ 00:18:03
Postat av: frktjatlund

Det är inte klokt vad du varit med om. Och så kommer jag dragande med en knyppeldyna?

2007-01-10 @ 19:26:18
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: En liten tant

Jämrars att jag missade att gissa här! Har varit uppslukad av mitt datorbyte och inte läst bloggar.

Rent statistiskt sett borde du vara den person man är tryggast med eftersom din kvot av farliga saker måste vara fylld för all framtid! Bomb på toa?!?!??!

2007-01-10 @ 19:56:45
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: NewMe

Coooolt med Bono! Det är en person man bör vara stolt över att ha träffat. Läskigt med allt det andra dock. Huva. =)

2007-01-11 @ 11:38:15
URL: http://newme.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback