Sporten i dag kräver TEKNIK!!!!

Idag njuter vi av  SPORT på TV, i RADIO,i HALLAR och i BACKKAR ...... och på många andra ställen, men OJ vad det har förändrats.....

För att tillhöra toppen och få sin rättmätiga medalj, krävs teknik. Teknik som tar tid, teknik som mäter och teknik som visar bilder.

Vem kan med blotta ögat avgöra vem som vann med "emaljen på en framtand" i störtloppsbacken?

Vem kan med blotta ögat avgöra vem som vann med "nagelförlängningen" i en simbassäng?

Vem kan avgöra med blotta ögat vem som trampade över med en halv cm i tresteg?


Man kan göra den här listan lång......

Det är en "makalös förmåga" att som elitidrottare stå ut med dessa små marginaler. Att stå ut med att bli slagen med det "osynliga" efter flera minuters prestation. Det är makalöst att kunna motivera sig till den träning som det kräver att kunna ställa upp i dessa tävlingar och kvalificera sig vidare ..... för att kanske trots allt bli slagen med en marginal som "inte kan sägas" eller som inte "syns"..........


Kommentarer
Postat av: Emma

Visst är det helt otroligt! Ju bättre tekniken blir desto mindre blir millimetrarna, känns det som. Men det är ju fortfarande den som är bäst just den dagen som vinner, även om det handlar om millimetrar och hundradelssekunder.

Postat av: Nina på Johangården

Trevlig helg!

2007-02-23 @ 21:03:06
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: En liten tant

Intressant. Du har en väldig poäng där. HUR klarar de detta, att stå ut med de mikroskopiska marginalerna? Man kanske kunde lära sig något för hantering av det vanlig livet.

2007-02-26 @ 20:05:54
URL: http://tant.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback