Brunråttan jublar.... 1.

Så har det då varit vackert väder i flera dagar. Stadens innevånare och även en hel del utsocknes jublar och går ut. Ut på tur i staden, den vackra.

Naturligtvis vill  dom njuta av vackra vyer, vem vill inte det?!? Dom, människorna alltså, söker sig till parker, grönområden och andra "sitt - och - titt - vänliga" ställen. Många har med sig både så´nt man kan äta och så´nt man kan dricka. Dom ordnar picnic både här och där.

Lägligt nog bedrivs det just nu en annonskampanj i staden om "alla de heta" papperskorgarna som finns utplacerade på strategiska (eller ostrategiska ?) ställen. Många av människorna har bevisligen sett kampanjen och hittat papperskorgen ....... men det hade tydligen även andra människor gjort för där är det ofta FULLT!!!!!! Dessutom är formatet lite moderniserat (skall smälta in bättre i stadsmiljön) och "korgen" är försedd med tak för att hindra fåglarna från att göra taberas på innehållet. Det innebär att t.ex en Pizzakartong inte går ner utan att vikas /demoleras. Då gör människan det, viker till den så att den går ner i papperskorgen...... men oj, då blev det ju ... just det, FULLT. Då är människan snäll och lägger sina sopor bredvid papperskorgen, närmare än så går det ju inte att komma.

Människan är snäll av naturen, det har jag alltid sagt! Man underlättar verkligen för mig och mina polare. Vi brunråttor på Söder har genom människans vänlighet "dukat bord" med bästa utsikt, det ni.... Jag brukar alltid tipsa mina polatres släktingar om bästa ställena för att få sig ett skrovmål. Ta Mariaberget som exempel. Uppe på Monteliusvägen är det bara att välja och vraka. Möjligtvis i konkurens med fåglarna men det brukar mest vara de "små" som är där uppe. Är man lite lat av sig behöver man inte ta sig ända dit upp, det räcker att gå i människans fotspår, jag menar samma väg... för det är som en snitslad bana ... fylld av godsaker. Ibland räcker det med att ta sig till Mariatorget, man behöver inte ens klättra uppför berget, utmärkt för de lite äldre rådisarna som inte är så allerta i benen längre.

Tanto är ett annat område som är helt sagolikt, där är det bara att ta för sig , det räcker åt alla!!! Och det bästa är,godsakerna får ligga kvar, i flera dagar ! För människan är lite "trött" och har så ont om pengar att man städar bara då och då, framförallt inte på helgerna, då vill ju människan vara ledig.

Ja,  jag måste säga : - Det blir bara bättre framåt natten och framför allt har det blivit bättre för oss brunråttor under de senaste åren.

Tack människa, för att du stödjer en Brunråtta ....... varje gång du missar en papperskorg med dina picnic-rester....  :)

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Synd bara att hela den där kampanjen bara handlar om innerstaden. Än en gång får vi förortsbor veta att vi inte räknas, varken råttor, skator eller människor. Var med på ett möte där ansvarigt borgarråd, själv förortsbo, lite rodnande konstaterade att det där var ju pinsamt...

Postat av: Ca > Annaa

Mmmmm.... men jag tycker nog att hela kampanjen är "pinsam". Varför får det inte "kosta" att hålla staden ren???
Men kärlen får kosta i design/utförande, reklamkampanjer mm. Tömningar och städning runt omkring rationaliseras och organiseras bort....
Eller har jag missat ngt??

2006-05-07 @ 23:51:53
Postat av: En liten tant

Häromkvällen var jag på nytt ute och luftade mina sorteringssopor. De fick sig en rejäl åktur i bilen runt sta'n - i jakt på en sopstation med plats. ALLA var överfulla. Och skräp överallt.

Som sagt - tömning måste få kosta både när det gäller små och stora "papperskorgar".

2006-05-08 @ 20:15:05
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: Annaa M

Du missade en jättebra och rolig föreställning ikväll! Hoppas verkligen det blir fler tillfällen att se den. Riksteatern var där och spejade så det är bara att hålla tummarna.

2006-05-09 @ 01:47:41
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Ca > En liten tant

Håller med dig - stor som liten tunna MÅSTE TÖMMAS och området runt omkring måste skötas. Har en känsla av att det är som vanligt - pengar inte prioriterade till detta. De gick säkert åt i "annonskampanjen och designuttagningen"...

2006-05-09 @ 23:18:17
Postat av: Ca > Annaa

Ja, jag förstår att det var bra. Hade så gärna hängt på men som sagt...jobbet det jobbet.
Håller tummarna att jag kan ha en chans i ngt annat sammanhang istället..

2006-05-09 @ 23:19:38
Postat av: Annaa M

Tycker kanske ni är överdrivet misstänksamma. Affischerna är en del i en betydligt större satsning för åtskilliga miljoner för ett renare Stockholm.

Kommenterar här även ditt andra inlägg om återvinningsplatserna.

Problemen med återvinningsplatserna ligger inte först och främst hos snåla eller korkade kommunalpolitiker. I de där behållarna ska enbart läggas sånt som omfattas av det sk producentansvaret, dvs förpackningar av papper, plast, plåt och glas samt tidningspapper, de är inte som många medborgare tycks tro några slags utomhus grovsoprum där man kan ställa vad som helst, en del ställer ju t o m hushållssopor. Information för åtskilliga miljoner kronor har gått ut till medborgarna om detta under åren. Ändå verkar inte ens kommunalreportrar på huvudstadens tidningar veta vad som gäller. Kommunerna har avtal med "producenterna" som via ett antal entreprenörer ska sköta hämtning och hålla rent. Det där sköts på många håll dåligt, behållarna är för små, (du vet väl hur det ser ut i Göteborg med de pyttsmå hålen för kartong!) töms för sällan osv. Jag lovar att kommunerna ligger hårt på producentbolagen för att få dem att ta sitt lagstadgade ansvar!

Sen kan man ju tycka att hela systemet är klumpigt, men det är en annan sak.

Ett stort problem är att svenskarna blivit sämre på att ta hand om sitt avfall. Sopmängden ökar och man har blivit sämre på att sortera. Det finns en tydlig trend bland unga att raljera om hur de slänger sina sopor vilt omkring sig, glas och burkar direkt i sopnedkastet eller helt enkelt lämna där du står! När jag åkte tåg häromdagen undrade jag var jag skulle göra av min tomma vinflaska i bistron. "I soporna, vi har inte börjat källsortera ännu!" sa killen i kassan. "Hör du, det är faktiskt lag på det!" - " Ja, det har du rätt i..."

Ett annat problem är också att det är bökigt att bli av med större grejer. Man måste vara bilburen för att ta sig till de stora inlämningsstationerna. Här i förorterna pryds vägkanterna av avlagda bilbatterier (vilket iofs tyder på att bil finns), en del står också i de där utomhus grovsoprummen precis som pytsar med miljöfarligt avfall. Glödlampor ska egentligen lämnas in också, men det finns inga behållare för det. Osv. Ojdå, det här kan jag prata mycket om...

2006-05-10 @ 01:48:43
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Musica latina

[URL]http://www.musica-latina.anticoit.org[/URL] http://www.musica-latina.anticoit.org

2006-10-11 @ 07:08:58
Postat av: Musica latina

[URL]http://www.musica-latina.anticoit.org[/URL] http://www.musica-latina.anticoit.org

2006-10-16 @ 21:01:45
Postat av: Sesso

[URL]http://www.sesso.sollazzo.org[/URL] http://www.sesso.sollazzo.org

2006-10-24 @ 14:45:01
Postat av: Casa

http://www.casa.autorita.org

2006-10-24 @ 14:49:35
Postat av: Meteo

Luogo interessante, buon disegno, lo gradisco, signore! =) http://www.meteo.cascata.org

2006-10-27 @ 04:42:40
Postat av: Azzurra

Buon luogo, congratulazioni, il mio amico! http://www.azzurra.genovka.org

2006-11-05 @ 07:40:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback