Ond bråd död

Att vi alla en gång skall dö är inget att orda om men hur....

År 2005 sticker vår justitieminister ut hakan och protesterar över en dom där en rattfyllerist som kört ihjäl en kvinna och hennes lilla barnbarn får 1,5 års fängelse. Han tycker att straffet är för lågt och vill ändra lagstiftningen. DET VAR VÄL PÅ TIDEN!!!!!
Önskar bara att man verkligen får till en lag som "biter". Inte ytterligare en lag som ger utrymme för tolkningar som i slutänden inte gör någon skillnad. (se skrivnig och tolkning av sex-lagstiftningen...)

Mord och dråp leder också till ond bråd död. Där har gjorts skillnad:
Mord - planlagt och med syfte att döda.
Dråp - i hastigt mod påkommet syfte att döda
Vållande till annans död - handling som förorsakat annan persons död

Vad skall gälla för de som kör påverkade om de orsakar någon annans död? Det gäller väl inte bara alkohol? Ta ett krafttag och skriv in både de illegala och de legala drogerna, omgående!!!!!

Jag är både glad och ledsen över ministerns agerande. Glad för att det äntligen kanske händer något, för det är på tiden. Ledsen för att han nu skall "hyllas", vinna röster i valet o s v. Är det inte hans jobb och ansvar att hela tiden se över och initiera "uppdateringar" av vår lagstiftning?  Skall inte det arbetet ske fortlöpande och oberoende av enskilda händelser eller mediernas focuseringar?

Med andra ord, jag blir inte särskilt imponerad. Tycker bara att det känns spännade att se vad det blir av det hela. Ok, Bodström visar att han sköter sitt jobb. MEN, frågan är, hur bra lyckas han?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback