Göteborgs Spårvägars "nya service giv".... ?

Mycket skall man vara med om men inte hade jag väl kunnat drömma om att Göteborgs Spårvägar "spionerar" på sina resenärer....
Jo, det är nog så det är. I afton hade jag en väninna på besök. Vid ankomst med spårvagn till "min" hållplats lade hon märke till informationen om att under sena kvällen skulle spårvagnen ersättas med buss. Det framgick också varifrån denna buss skulle avgå. Avgångstid för sista spårvagn var kontrollerad och hon var övertygad om att hon skulle ta sig hem , enkelt, tryggt och säkert. Precis så som man "vill att det skall fungera, med den KOMMUNALA TRAFIKEN".
Sagt och gjort, efter trevlig samvaro, gick vi så ut till den angivna hållplatsen. Vi var ute i GOD TID, 10 min före avgång. Vi ställde oss väl synliga och småpratade under väntan på "ersättningsbussen". Tiden gick .... men inget hände!!! När det så hade gått 10 minuter , efter den angivna avgångstiden, kom en ledningsbil från spårvägen och körde förbi i motsatt riktning.  Hmmmmm ..... var vår reaktion. Tålmodiga som vi är stog vi kvar lite till. Det kunde ju faktiskt vara så att bussen blivit försenad?!? Och, döm om vår förvåning, där kom en buss körande (även den i motsatt riktning) tydligt skyltad med "Ersätter Spårvagn" i fronten. - Så bra, den åker väl bara och vänder och kommer strax igen. Tre minuter senare ser vi bussen komma tillbaka ( den hade vänt och var nu på väg i rätt riktning...), men... shit!!!!!! Chauffören vinkade bara glatt då han körde förbi. Där stog vi, verkligen med "lång näsa". Mobilen kom fram och det ringdes efter TAXI. Där var det napp redan på första försöket, 5 minuter, så skulle den vara på plats. Vi går sakta mot en annan korsning i närheten, där Taxin har lättare att stanna och hämta upp resenären. DÖM OM VÅR FÖRVÅNING, vad ser vi?  Jo, då kommer SAMMA LEDNINGSBIL TILLBAKA och åker därifrån...... Snacka om att GÖTEBORGS SPÅRVÄGAR blivit serviceminded och ekonomiskt medvetna. Skicka ut en ledningsbil för att se om det står resenärer och väntar. När det konstateras att antalet inte är så många, dirigeras bussen att åka förbi...... eller???


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback