Förlåt........


Funderar över hur vi använder de enstaka, enkla orden. De ord som kan ha en så viktig innebörd, både för den som uttalar men även för den som tar emot....

Är Förlåt ett glömt ord? Ett ord man "tappat bort" i användandet av alla andra ord.......

När sa´ DU förlåt senast????




Kommentarer
Postat av: Annaa

med tre tonåringar måste man ständigt be om ursäkt för sin existens...

Men allvarligt; på min systers dagis har de haft en "ideologisk" strid kring ordet förlåt. Syster o någon mer ansåg att man lärde ut ett mekaniskt förlåtrabblande utan djup och eftertanke. Bara man sa ett snabbt förlåt så var allt ur världen och vidare till nästa incident. Ligger kanske något i det.

Hela samhället har blivit mer och mer individualistiskt. Kanske har ordet förlåt fått stryka på foten i byggandet av den jag-starka individen.

2005-11-10 @ 01:14:42
Postat av: Ca

Hmmmm....
Poängen för mig är att "lära" sig använda språket, med dess nyanser. "Mekanisering" är aldrig bra,oavsett vilket ord det gäller... Det är väl just det man skall få hjälp att träna på? "Omskrivningarna" är i regel inte mindre mekaniserade, snarare "taktiska" många gånger.Då närmar jag mig återigen det "språkliga maktspelet" och vad leder det till???? Tveksam till om det leder till ett "ärligare" förhållningssätt..

2005-11-10 @ 01:35:12
Postat av: Viktorov

För mig börjar ursäkten urlakas. Jag jobbar på ett ställe där man får be om ursäkt å företagets vägnar minst en gång per dag. Utmaningen är att be om ursäkt och mena det, inte att säga ordet.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback