På vår gata....

.... och på många andra gator runt om i landet råder parkeringsförbud viss tid varje eller varannan vecka på grund av "gatustädning". Det är väl fantastiskt att bo så att till och med gatorna blir städade?!

Speciellt när just städning är så "hett"....

Det är svårt för äldre i olika boendeformer att få städning utförd (måste betalas för och det är dyrt!) oftare än en gång var tredje vecka. Det är svårt att få hjälp med städning i hemmet för det är svårt med betalningen (skall den vara "svart eller vit"??). I vården är det svårt med städningen (våt eller torr torkning av golv, vem tar takarmaturerna o s v) för det är ett slitsamt jobb trots moderna hjälpmedel. På allmänna toaletter,  på restauranger och i annan offentlig miljö, kan man ofta önska sig mycket mer av städning och renhållning..... men det är klart, där springer ju  så många människor.

MEN "gatustädningen" är minsann planerad att genomföras regelbundet för då råder PARKERINGSFÖRBUD! Skyltarna sitter uppe året runt. Har man parkerat fel blir det böter... och konstigt nog blir det böter även OM det INTE genomfördes någon städning!!!!!!

Jag vet inte men det känns inte ok, det här med att just städning skall vara så svårt att få ordentligt utförd..... det känns inte ok att behöva betala på skatten för sådant som inte utförs.....det känns inte ok att behöva böta när städningen inte genomförts!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback